Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голову китайського МЗС Ван Ї запросили до України

Україна запросила Китай брати участь щонайменше в проміжних зустрічах до другого саміту миру, які відбудуться незабаром, крім цього голову китайського МЗС Ван Ї запросили до України.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий під час брифінгу в Києві 30 липня, цитує "Радіо Свобода"

За словами Тихого, під час візиту міністра закордонних справ Дмитра Кулеби до Китаю детально "обговорювалася логіка дій України після першого саміту миру".

"Детально роз’яснили, як будемо рухатися до другого саміту, і запросили Китай брати участь щонайменше в проміжних зустрічах, які зараз відбудуться, так само, як ми запрошуємо брати участь в цих проміжних зустрічах всі миролюбні країни, які поважають Статут ООН", – сказав речник МЗС.

За словами Георгія Тихого, чи долучиться Китай – "відповідь має озвучити китайська сторона".

"Можна сказати, що вони уважно цю пропозицію сприйняли, але на цьому поки що зупинюся, і не будемо далі анонсувати, будемо дивитися, як далі буде розвиватися ситуація", – додав речник МЗС.

Водночас, як заявив Тихий, Україна запросила голову китайського МЗС Ван Ї до України.

За його словами, діалог між країнами помітно посилився і динамічно розвивається з початку 2024 року. Тихий також наголосив, що "дуже важливо, щоб Київ і Пекін вели прямий діалог, особливо з питань миру".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ