Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Гонтарева: НБУ визнав "Приватбанк" неплатоспроможним

Національний банк України ввечері 18 грудня визнав "Приватбанк" неплатоспроможним. Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева на брифінгу у понеділок.

"Після рішення уряду про націоналізацію "Приватбанку" Нацбанк визнав фінустанову неплатоспроможною", - заявила Гонтарева.

За словами Гонтаревої, НБУ,  усвідомлюючи всі ці проблеми "Приватбанку" та враховуючи важливість його як системного банку для здоров’я фінансового сектору та економіки країни в цілому, не міг чекати довше та відніс банк до категорії неплатоспроможних.

"Відтак регулятор звернувся до Уряду з пропозицією передати цей системно важливий банк у державну власність", зазначила голова регулятора.

Також, за її словами, акціонери, неспроможні виконати програму докапіталізації, надіслали лист до Кабміну з проханням про входження держави у капітал ПАТ "Приватбанк".

"Цим листом акціонери зобов’язались реструктурувати кредити, надані банком юридичним особам, з урахуванням вимог Національного банку до 1 липня 2017 року", - зазначила вона.

Як відомо, ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію "Приватбанку".

Нагадаємо, 16 грудня Кабінет міністрів України змінив процедуру націоналізації банків.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ