Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Google готовий сприяти "дерусифікації" в Україні - Зеленська

Перша леді України Олена Зеленська провела зустріч з представниками компанії Google, яка відбулася вперше з початку війни.

Перша леді України Олена Зеленська зустрілась із віцепрезиденткою Google з питань взаємодії з органами державної влади Аннетте Кробер-Ріль та віцепрезидентом Google у Центральній та Східній Європі Патріком Ворнкінгом. Це був перший візит представників Google до України з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Під час зустрічі сторони обговорили низку важливих питань. Зокрема, Олена Зеленська наголосила на необхідності правильного позначення Криму та кордонів України на Google Мапах, дерусифікації пошукової видачі Google для українських користувачів, коректної ідентифікації українських митців на платформах Google.

Крім того, Олена Зеленська запропонувала нові спільні ініціативи, зокрема створення онлайн-бібліотеки психологічної допомоги, оцифрування українських культурних пам'яток, віртуальні виставки в українських музеях.

Також було обговорено можливість залучення Google до проєктів Фонду Олени Зеленської з забезпечення українських шкіл технікою та укриттями.

Зеленська подякувала представникам Google за принципову позицію та підтримку України, висловивши надію на подальшу плідну співпрацю. У свою чергу представники Google висловили готовність допомагати Україні та шукати нові способи використання технологій для позитивних змін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ