Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Госпітальній раді Львівщини презентували нову медичну стратегію Львова

16 червня під час засідання Госпітальної ради Львівщини перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко презентував нову медичну стратегію, яку напрацювали в місті. Вона передбачає об’єднання медичних закладів за профілем допомоги.
Фото ЛМР

"Сьогодні ми мали змогу презентувати детальніше наші напрацювання колегам з Госпітальної ради. Протягом останніх кількох місяців ми мали дуже багато зустрічей, був екстрений медичний форум, робочі групи, комісії, виїзди, зустрічі з колективами. Сьогодні мали ще одну таку зустріч, де ми мали змогу детально відповісти на всі запитання. Дякую, що колеги взяли до відома цю інформацію. Мабуть, одне з наступних засідань буде присвячене функціонуванню міських і обласних закладів, тому що і одні, й інші є перед одним і тим же викликом – як забезпечити в сьогоднішніх непростих умовах підвищення якості медичної послуги і підвищення рівня оплати праці медикам.

Сьогодні ми є на другому етапі медичної реформи. Перший – це були зміни фінансування медзакладів, адже сьогодні не фінансується просто заклад – фінансується кількість пролікованих випадів. Це утворило ринок медичних послуг. Саме тому мають відбутися зміни у профільному управлінні охорони здоров’я, зміна управлінської вертикалі, що дасть змогу підвищити якість медичної послуги. В нас є детальні розрахунки, які ми презентували декілька тижнів тому – вони дають змогу відкривати більшу кількість пакетів допомог, економити на закупівлях. От ми порахували, що економія на гуртовій закупівлі медикаментів у ProZorro – 5 млн грн. Заклади не будуть конкурувати між собою – об’єднання дасть змогу їм конкурувати за зовнішнього пацієнта.

Ситуація сьогодні є досить непростою, адже не до кінця прогнозована позиція НСЗУ, яка фінансує глобальний індекс, – вартість на пролікований випадок буде зменшуватись. І сьогодні максимально ефективний менеджмент – це ключовий виклик. Ми, як засновники міських закладів, беремо відповідальність за реформу і наважуємося на неї. Ми будемо робити цю реформу понад пів року, це справді дуже непроста річ. Ця реформа підготовлена медичними закладами, керівниками, медичними експертами, за підтримки міжнародних установ. Фактично, Львів – це чи не єдине місто, яке пропонує комплексний підхід. Ми мали значні дискусії, щоб вийти на консенсусне рішення – не те, яке буде гарною назвою, а те, яке дасть поштовх до змін", - прокоментував Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ