Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Гостем „Відкритої книги” з Марією Кривенко була Ніна Бічуя

Вчора в приміщенні „Академічної книгарні” відбувся черговий вечір літературних журфіксів „Відкрита книга” з Марією Кривенко. Гостем вечора була письменниця, відомий літературний діяч Львова Ніна Бічуя. Традиційно її завданням було читання літературних творів, що творили її як особистість і формували літературний смак. Ніна Бічуя обрала для читання уривок з твору і, відкривши книжку на „першій ліпшій” сторінці, з захопленням читала улюблені рядки. Це була книга Ольги Токарчук.
 
Письменниця висловила своє незадоволення стосовно того, що кілька років тому під час Форуму видавців у Львові Ольга Токарчук була відверто обділена увагою читачів і преси через ажіотаж навколо персони популярного письменника Пауло Коельо. Цю думку підтримав також Роман Іваничук, „патріарх української літератури”, що протягом вечора вів зі своєю „доброю товаришкою” Ніною Бічуєю жваву дискусію на різні літературні та філософські теми. Також послухати читання і роздуми письменниці прийшли такі літератори, як Віктор Неборак і Василь Габор. Письменники також обговорювали проблему так званої глобальної літератури, що заполонила дітей і вони не мають іншого вибору, окрім як формувати свій літературний смак, якщо взагалі прагнуть цього, читаючи популярні історії про Гаррі Поттера, Артура чи Дракона.
Господиня „Відкритої книги” Марія Кривенко повідомила „Гал-info, що такі літературні вечори є доброю традицією останніх трьох років і проводяться щомісяця кожної третьої середи в тому ж таки приміщенні „Академічної книгарні”. Єдиним правилом літературних журфіксів є заборона читання власних творів. На запитання про гостя наступного такого вечора, Марія Кривенко відповіла, що ще нічого не запланувала. а може, просто захотіла поки що тримати це в таємниці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ