Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

«Гостинний двір» повернули в державну власність

Київський апеляційний господарський суд підтримав принципову позицію прокуратури Києва та повернув державі будівлю «Гостинного двору», що розташована на Контрактовій площі у Києві. Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

З 1994 року будівля Гостинного двору площею 9 433 кв.м. перебувала в оренді приватної структури – ПАТ «Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація».

За умовами договору орендар взяв на себе повну відповідальність за збереження пам’ятки архітектури та утримання будівлі в належному санітарному, протипожежному і технічному стані. Проте неодноразово встановлювались факти істотного порушення орендарем умов договору, зокрема, погіршення стану об’єкту оренди, чим створено загрозу руйнації пам’ятки архітектури «Гостинний двір».

Після тривалих судових процесів сьогодні Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та прийняв нове, яким розірвав договір оренди та зобов’язав приватну структуру повернути державі будівлю «Гостинного двору».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ