Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ГПУ порушила ще одну справу щодо Держкомрезерву

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом заволодіння коштами Державного комітету з державного матеріального резерву порушено кримінальну справу проти генерального директора одного з ЗАТ за заподіяння збитків державі на суму понад 41,3 мільйонів гривень.

Як повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури, справу порушено за частиною 5 статті 191 та частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна та службове підроблення).

Встановлено, що гендиректор ЗАТ протягом 2008-2010 років підробив бухгалтерські документи і заволодів грошовими коштами в сумі понад 20,5 мільйонів гривень, які призначалися для зберігання в держрезерві 722 тонн м'яса. Він також реалізував 727 тонн м'яса, яке зберігалося в резерві, вартістю понад 20700 тисяч гривень.

Ці протиправні дії завдали збитки державі на суму понад 41,3 мільйонів гривень, зазначає ГПУ.

Як повідомлялося, Головне слідче управління Служби безпеки порушило кримінальну справу щодо колишнього голови Держкомрезерву Михайла Поживанова. Справу порушено за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України в рамках розслідування кримінальних справ, порушених за фактами розкрадання державних коштів на загальну суму понад 7 млрд грн, у тому числі виявлених міжнародними аудиторськими компаніями при перевірці використання урядом України бюджетних коштів у 2008-2009 роках та першому кварталі 2010 року.

Щодо Поживанова винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у вчиненні розкрадання державних коштів у сумі майже 35 мільйонів гривень. Поживанов оголошений у розшук. ЗМІ повідомляли, що в даний час він знаходиться в Австрії, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ