Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гранд-ліга Львова з футзалу. Прев’ю третього туру під мікроскопом

У суботу, 1 червня, відбудуться матчі 3 туру чемпіонату Львова з футзалу на відкритих майданчиках серед команд Гранд-ліги.

Яким чином було збудовано єгипетські піраміди? Куди поділась Атлантида? Ви, мабуть, запитаєте, яке відношення ці «вічні» питання мають до чемпіонату Львова в Гранд Лізі серед аматорських команд з футзалу на відкритих майданчиках, який триває на штучних полях СК «Електрон»? Відповідь проста: як не існує відповіді на ці запитання, так і нема відповіді на запитання, хто тріумфуватиме у вищезгаданому чемпіонаті, оскільки даний чемпіонат обіцяє бути найменш передбачуваним та найбільш рівним по складу учасників за останні кілька розіграшів.

Це твердження підтверджується і результатами перших двох неповних турів, оскільки лише один матч завершився внічию, лише в одному матчі перемогу святкувала одна команда над іншою з різницею більше трьох м’ячів. Після цих перших двох турів половина учасників ще досі не набрали жодного очка і цей факт мотивуватиме їх до ще більшої боротьби у третьому турі, який відбудеться у суботу в перший день літа.

Характерною рисою третього туру стане той факт, що між собою зустрічаються команди з верхньої частини турнірної таблиці, а також між собою грають команди, які наразі опинилися внизу таблиці, і лише в одній парі гратимуть команди з різних полюсів таблиці. Це означає, що після третього туру усі команди більш-менш вирівняють своє положення – одні піднімуться ще вище, інші опустяться нижче, проте критичних розривів між командами ще не буде. В попередньому турі команди щедро порадували вболівальників своєю результативністю, гравці починають призвичаюватись до штучного покриття і цей факт ще більше посилює інтерес до ігор. На даний момент разом забито 40 голів (в середньому 5 голів за гру) та є підґрунтя вважати, що це лише початок, а далі цей показник лише зростатиме.

У третьому турі нема дискваліфікованих гравців у жодній з команд, тому усі гравці, внесені в заявки, зможуть взяти участь у звітному турі. На статус центрального матчу туру претендують два поєдинки – між командами NG Metal та Максимусом, а також між CoreValue та Fujikura. Проте зважаючи, яку бліду гру показала команда Василя Дениса у попередньому турі, та навпаки яскраву гру показали гравці CoreValue, буквально знищивши своїх опонентів з АК «Старява», все-таки центральним матчем туру назвемо поєдинок між командами Євгена Москвіна CoreValue та Володимира Когута Fujikura.

Спробуємо проаналізувати усі матчі третього туру детальніше, адже кожен з них має свою родзинку і обіцяє вболівальникам цікаву та безкомпромісну боротьбу від першої до останньої хвилини.

Бастіон – Львівські Резерви. 10-00

Першими на майданчик о 10:00 вийдуть команди «Бастіон» та «Львівські Резерви». І саме в цьому матчі найбільше можна сподіватися на сенсацію, адже зустрічаються команди з різних полюсів турнірної таблиці. Якщо «фортечними» в перших двох турах святкували перемоги, продемонструвавши не зовсім рівну, проте впевнену, гру, то «резервісти» навпаки показали чи не найцікавіший футзал, проте поступилися в обох своїх стартових поєдинках. Досвідчений тренер Юрій Цибик в минулому турі показав, що команда здатна додавати по ходу матчу, має волю до перемоги, адже змогла двічі відігратися у грі проти сильного суперника «Максимуса», демонструє комбінаційну гру в атаці та швидко здатна перебудовуватись в тактичному плані.

Якщо у грі проти «Бастіону» ще вдасться налагодити гру в обороні і не пропустити швидкого голу, то шанси на здобуття перших залікових балів є дуже великими. В третьому турі в команду після дискваліфікації повертається досвідчений Віктор Храмов, мабуть, появляться й інші виконавці, які були відсутні то в першому, то в другому турі, тому цей факт ще більше підсилює впевненість на хороший результат команди. Проти цього можуть бути гравці «Бастіону», адже втрачати очки на старті турніру не входить в їхні плани, перед початком чемпіонату більшість спеціалістів бачили їх на вершині турнірної таблиці, а їхніх опонентів ближче до середини пелетону. Але якщо «фортечними» недооцінять суперників, то будьте певні – розплата буде жорстокою. Очевидно, що в цій грі «Бастіон» не зможе розраховувати на головного тренера «Енергії» Валерія Легчанова, який в цей день зі своєю командою поїде на матч до Рівного.

Звичайно, команда Ігоря Кудінова має в своєму складі багато молодих та швидких гравців, надійних голкіперів та кількох досвідчених гравців, тому відсутність Валерія не мала би стати суттєвою проблемою для головного тренера. Велику роль у звітному поєдинку відіграватиме той факт, хто першим заб’є гол: якщо це вдасться «резервістам», то, звичайно, далі вся гра будуватиметься на контратаках, які у їхньому виконанні є дуже небезпечними. Тому можливо на початку матчу ми побачимо гру на зустрічних курсах, а далі вже тренери змінюватимуть її в залежності від результату на табло.

Ризикнемо припустити, що в матчі буде забито більше 6-ти голів і завершиться він мінімальною перемогою однієї з команд. Шанси команд оцінимо як 55 на 45 на користь «Бастіону».

NG Metal – Максимус. 11:10

Наступними на ігрове поле вийдуть добре знайомі між собою команди NG Metal та Максимус. Гра розпочнеться о 11:10. Ці команди зіграли між собою чи не найбільше матчів з-поміж усіх пар у звітному турі. Найбільш принциповими матчами між цими колективами були минулого літа в рамках чемпіонату Гранд Ліги, коли «максималісти» уже були за крок до омріяного чемпіонства, а «металісти» відчайдушно боролися за «бронзу» того чемпіонату. І саме дві перемоги металістів не дозволили тоді «Максимусу» стати чемпіонами у дебютному для себе чемпіонаті Гранд Ліги. Після цього ще були зустрічі у зимовій першості та Суперкубку Гранд Ліги, а загальний підсумок протистояння 3-2 на користь команди Олега Галамаги при одній нічиїй.

Наразі «максималісти» є одним зі скритих лідерів турнірної таблиці, оскільки зіграли лише один матч, в якому святкували непросту перемогу, тому цей факт на рівні з бажанням помсти за минулорічний літній сезон, не дадуть змоги гравцям розслабитися ні на мить. Звісно, що команда хоче вже після третього туру ввійти в лідери змагань, а очікувана поява у складі її капітана та лідера Ляміна Хіреша лише підсилить налаштування команди на перемогу.

Що саме зможе протиставити їм команда Василя Дениса? Це питання, на яке так само важко дати відповідь, як і на «вічні» питання, про які йшлося на початку статті. Адже важко на даному етапі визначити, чого взагалі можна сподіватися від «металістів» у цьому сезоні. З одного боку команда є сплавом молодості та досвіду, усі гравці відомі більшості, проте, що зможе зліпити з них головний тренер досі невідомо, оскільки в перших двох турах хоч колектив і здобув 4 очки, але реалізація моментів та гра в захисті – ахіллесова п’ята, яку ніяк не вдається вилікувати Василю Денису.

Схоже, що «металісти» зможуть виставити на гру свій бойовий склад, схоже, що вони захочуть перш за все собі довести, що їх не варто скидати з рахунків у боротьбі за медалі першості, тому очікуємо гостру та цікаву боротьбу в даному поєдинку. Не варто очікувати від даної гри надто високих швидкостей, проте класні розіграші та красиві голи вболівальникам гарантовано.

Прогнозуємо перемогу однієї з команд з різницею в 2 чи більше голів, високу результативність (більше 6-ти голів), шанси команд оцінимо як 55 на 45 на користь команди «Максимус».

GTL - АК Старява. 12:20

Третьою парою цього ігрового дня стануть команди GTL та АК Старява, які вийдуть на поле о 12-20. Обидві команди підійдуть до цієї гри в не надто хорошому настрої, адже логісти в першому турі поступилися, а другий пропускали, тоді як «старявці» в обох перших турах зазнали поразок, при чому у другому турі сталася чи не найбільша поразка за всю історію цього колективу. Тому цікаво подивитися, якими словами зможе налаштувати своїх підопічних Юрій Хавер.

За два минулі сезони команди зустрічалися між собою тричі – дві перемоги були на боці GTL і одна, хоча розгромна, на боці АК «Старява». Саме старявці в останньому турі минулорічного розіграшу Першої Ліги влітку змогли обійти своїх суботніх опонентів і завоювати срібні нагороди, змістивши логістів на бронзову сходинку. Тому цей факт додає принциповості їхньому протистоянню.

Звичайно, не варто бути надто великим спеціалістом, щоб спрогнозувати перебіг даного поєдинку – підопічні Юрія Хавера намагатимуться з перших хвилин атакувати ворота суперників, тоді як їхні суперники використають свій найбільший козир – гру в захисті і швидкий перехід зі захисту в атаку, намагаючись впіймати юних «старявців» на контргрі. Багато в даній зустрічі залежатиме від дуелі двох голкіперів – досвідчених Ігоря Пунди та Олександра Сінькова.

Чи відійшла молода команда АК «Старява» від гучного ляпаса в попередньому турі від «Core Value»? Чи піде на користь команді GTL участь минулого туру в іншому турнірі, і чи не вибилася команда з ігрового ритму Гранд Ліги? Чи зможуть швидкі старявські бігуни зламати міцну та в’язку оборону суперника? Чи зможуть логісти останніми на турнірі змінити нуль в графі забитих голів? Чи зможе Юрій Хавер переключитися з попереднього матчу, де буде брати участь у якості гравця, на роль тренера? Чи зможуть гравці GTL продемонструвати свої фірмові розіграші стандартних положень? Яка з команд покине нижню частину турнірної таблиці, а яка навпаки ще більше там закріпиться? На усі ці питання ми отримаємо відповідь лише по завершенню даного поєдинку.

Передбачимо низько результативний матч (менше 5-ти забитих голів), найбільш прогнозований результат – нічия. Шанси на перемогу оцінимо як 50 на 50.

BS Sport Ukraine – Меркурій. 13:30

Наступними о 13-30 поміряються силами команди BS Sport Ukraine та Меркурій. Найбільше уваги на цю пару варто звернути арбітрам, які обслуговуватимуть даний матч, оскільки обидві команди є дуже емоційними, люблять коментувати рішення суддів, жовті картки за неспортивну поведінку для них є звичним явищем. Ще однією спільною рисою обох команд є їхні теперішні результати - обидві провели лише по одному матчу, обидві грали з явними фаворитами змагань, обидві показали дуже цікаву та змістовну гру, обидві поступилися своїм опонентам, у складах обох команд була відсутньою значна кількість гравців. Тому вдатися до аналізу опонентів є найбільш складно, оскільки до кінця невідомо, що саме представлятиме кожна з команд у цьому розіграші. Можна припустити, що нас чекає цікава, комбінаційна гра у відкритий футзал, скоріше за все це буде гра «без центру поля». Можна очікувати велику кількість забитих голів, хоча на заваді цьому можуть стати голкіпери – досвідчений Віталій Кадира, який творив чудеса в попередньому матчі, і Назар Мельничук, який не раз виручав спортовців у матчі з Бастіоном. Характерною ознакою обох колективів є те, що ніколи не можна спрогнозувати, який саме склад учасників буде у тій чи іншій грі, від цього фактору також залежить кінцевий результат. Проте обидві команди мають одну гру в запасі, і тому перемога в третьому турі означатиме втручання цієї команди в боротьбу за високі місця чемпіонату.

Ризикнемо припустити перемогу однієї з команд з різницею в 2 чи більше голів, результативну гру (більше 7-ми голів), шанси команд оцінимо як 51 на 49 на користь «Меркурію» лише через «фактор Кадири».

СoreValue Fujikura. 14:40

І замикатиме третій тур о 14-40 буде така собі «вишня на торті» у вигляді протистояння двох колективів, які вже давно ведуть боротьбу в розіграшах Гранд Ліги – СoreValue та Fujikura. І хоча в останніх трьох очних зустрічах айтішники неодмінно святкували перемогу над кабельниками, хоча остання перемога команди Fujikura над своїм опонентом датується ще лютим 2018 року, хоча CoreValue - єдина команда, яка ще не пропускала голів в поточному розіграші, проте в даній зустрічі очікується рівна та безкомпромісна боротьба протягом цілого поєдинку. Від того, чи зможе Євген Москвін вивести команду зі стану ейфорії після розгрому над АК «Старява», залежить хід майбутнього протистояння. Якщо команда налаштується на Fujikura як до рівного, а в деяких компонентах гри і до сильнішого супротивника, то нас очікує саме той матч, який найбільше подобається вболівальникам. Чи зможе Володимир Когут зібрати цього разу усіх найсильніших гравців, яких не дорахувалася команда в попередньому матчі, чи вийде в складі Руслан Мірзаєв, який просто блискуче відіграв попередній матч, чи замінить його Мар’ян Бурмас, який видав «сухий» матч в першому турі, чи зможуть пробити гравці Fujikura бетонний захист противників?

Від відповідей на усі ці запитання залежить малюнок гри кабельників у центральному матчі туру. І якщо тактично команда Євгена Москвіна зосереджена на гру в захисті та якісних розіграшах «до вірного» в атаці, то гру команди Володимира Когута спрогнозувати важко, хоча спробуємо припустити, що все-таки тренер зробить акцент на швидкий забитий гол. Бо грати проти CoreValue в захисну гру, а ще гірше пропустити від них першими, то означатиме практично програшний поєдинок. Тактично Євгена Москвіна переграти неможливо, свій гол його команда обов’язково заб’є, тому грати від оборони проти них не ризикне, напевно, жодна з команд Гранд Ліги.

Що буває з командами в такому випадку, яскраво було продемонстровано в першому турі команді GTL. Також слід нагадати, що гравці айтішників знаходяться на горі таблиці бомбардирів, тому очікувати лише гри від оборони також не варто – при першій-кращій нагоді команда швидко перелаштовується з гри в захисті на гру в атаці.

Залишається сподіватися, що гра дійсно виправдає вивіску центрального матчу туру, наявні в обох колективах майстри покажуть максимально круті розіграші та красиві голи, і віримо, що арбітри допоможуть стати цьому матчу окрасою туру, а не будуть головними дійовими особами цієї зустрічі.

Спрогнозуємо мінімальну перемогу однієї з команд, низьку результативність (менше 5-ти голів), а шанси команд оцінимо як 55 на 45 на користь айтішників.

Насамкінець нашого огляду нагадаємо, що в період між другим та третім турами Гранд Ліги Львова свої дні народження святкували:

  • Задорожний Ігор Романович (28 травня, 30 років, «Fujikura»)
  • Іваночко Тарас Михайлович (28 травня, 20 років, АК «Старява»)

Зичимо ювілярам здоров’я, успіхів, натхнення, побільше позитивних емоцій як у повсякденному житті, так і на спортивних майданчиках. Многая літа!!!

Асоціація футзалу Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ