Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гран-прі міжнародного конкурсу, проща у Грушеві та благодійний ярмарок: ключове за добу

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький розповів про найважливіші події, які сталися в області за минулу добу, 14 травня.
Міжнародний фольклорний фестиваль в Албанії (Фото: пресслужба ЛОВА)

– Доба в області минула без повітряних тривог.

– У Лапаївському ліцеї імені Героя України Георгія Кірпи, що у Львівському районі, школярі й вчителі організували благодійний ярмарок. Зібрали близько 290 тисяч гривень. За ці кошти придбають автомобіль та тепловізор для наших воїнів.

– Тисячі прочан з різних областей України молились за наших оборонців та перемогу у війні під час щорічної прощі у Грушеві на Дрогобиччині.

– У Яворівському районі на території Івано-Франківської громади відбулася веломандрівка під гаслом «Крутимо кілометри заради перемоги України». Учасники події подолали маршрут від Жовкви до відпочинкового осередку Яворівського національного парку у селі Верещиця та проїхали українською частиною центрального велосипедного маршруту «Розточчя». Його протяжність – майже 45 км. Облаштований в межах міжнародного проєкту «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони».

– Колективи Львівщини здобули нагороду гран-прі Міжнародного фольклорного фестивалю в Албанії.

Йдеться про народний ансамбль танцю «Діброва» КЗ ЛОР Львівського фахового коледжу культури і мистецтв та Народного ансамблю танцю «Горицвіт» ім. Зенона Колобича Львівського Національного медичного університету імені Данила Галицького. 

Серед учасників конкурсу - танцювальні колективи Албанії, Косова, Греції, Австрії, Туреччини, Словаччини, Північної Македонії. Український колектив за рішенням журі, реакцією та підтримкою публіки був поза конкуренцією.

– Для закладів освіти Белзької громади Червоноградського району організація Lions Clubs International передала 14 генераторів.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ