Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гранти від ФАО отримають 29 агровиробників з Львівської області

Триває грантова програма «Комплексне, конкурентоспроможне та економічно раціональне створення ланцюжків доданої вартості у сільському, рибному та лісовому господарствах». Розгляд заявок від мікро- та малих сільгоспвиробників Львівської області продовжується. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Станом на початок червня з 49 винесених заявок аграріїв на розгляд відбіркових комітетів ФАО перевірили 29 агровиробників, яким погодили отримання грантів в сумі 421,2 тисячі доларів (10 заявникам виплатили гранти на суму 110,1 тисячі доларів).  

Найбільше заявок на грантову підтримку подали за напрямом «Виробництво і переробка молока» (63% від загального числа заявок). За іншими напрямками підтримки розподіл заявок виглядає так:

  • Овочівництво - 15%;

  • Ягідництво -12%; 

  • Аквакультура - 10%.

Також слід зазначити, що  94% заявок надіслали юридичні особи та 6% – фізичні особи. Більшість заявок (69%) подали на великі гранти з сумами виплат від 20 до 25 тисяч доларів. Решта заявників (31%) претендували на суми від 5 до 10 тисяч доларів.

«Проведення відбіркових комітетів ФАО триватиме ще до 20 червня 2024 року. Вже в кінці червня ми  розумітимемо загальну кількість львівських сільськогосподарських виробників, що отримають грантову допомогу, яка на сьогодні є вкрай важливою. Гранти допомагають впроваджувати сучасні технології та практики, що сприятиме збільшенню врожаїв та покращенню якості продукції фермерів. Крім того, фінансова підтримка від ФАО дозволяє дрібним і середнім агровиробникам зміцнювати свої позиції, створюючи нові робочі місця та підвищуючи економічну стабільність регіонів», - наголосила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Програма реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

«Ми дуже задоволені, що отримали підтримку від ФАО, бо за ці кошти змогли придбати сонячні панелі і влаштувати індивідуальне електропостачання свого господарства з необхідною станом на сьогодні потужністю споживання та ще й з запасом на розширення виробництва, не чекаючи поки заробимо власні кошти. Нам це було дуже потрібно для влаштування поливу ягідників, роботи холодильників та іншого обладнання. Це був наш перший досвід в оформлені заявки на грантову підтримку. Особливих труднощів не виникало. Вдячні представництву ФАО та Львівській ОВА за своєчасне інформування про можливість скористатись такою грантовою програмою», - поділилась своїми враженнями від участі у програмі засновниця  СФГ «Ягідний край» Марія Коновал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ