Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гравійний чи гірський велосипед: як вибрати?

Вибираючи велосипед, більшість людей прагне знайти універсальну модель, яку можна буде використовувати як у міських умовах, так і на бездоріжжі. До недавніх пір ідеальним рішенням вважалися масивні та стійкі гірські моделі — МТБ. Але декілька років тому «на сцену» вийшли гравійні велосипеди, що зарекомендували себе як найкращий варіант для будь-яких обставин.

Основні відмінності між гравійними та гірськими моделями 

Найкращий вибір велосипедів на українському ринку пропонує інтернет-магазин «Велопланета». У каталозі на сайті https://veloplaneta.ua/ua представлені як гравійні, так і гірські ровери. Зазвичай їх порівнюють за такими параметрами: 

  • зручність керування в міських умовах: у цьому випадку гравійний велосипед стає однозначним переможцем, адже середня ширина покришок забезпечує вищу швидкість, а кермо форми «баран» дає змогу не так сильно втомлюватися під час їзди міськими заторами; 
  • безпека катання бездоріжжям: якщо ви полюбляєте проводити час на природі, то однозначним фаворитом буде МТБ, який виграє за рахунок ширини гуми та найкращої з можливих амортизації;
  • готовність до довгих поїздок: тут однозначної відповіді немає, усе залежить від особливостей маршруту, проте радимо вибирати велобайк, що має достатню кількість спеціальних кріплень для сумок та рюкзаків із багажем, намету та інших необхідних речей. 

Щоби визначитися, яка модель підійде саме вам, подумайте про умови, у яких плануєте кататися частіше за все. 

Додаткові параметри велосипедів, на які варто звернути увагу

Після визначення з різновидом транспорту, варто подбати про деталі. По-перше, бюджет — це допоможе краще зорієнтуватися в каталозі та розглядати лише ті пропозиції, що відповідають вашим очікуванням щодо ціни.

Другий нюанс — стать велосипедиста. Жіночі та чоловічі моделі розробляються з урахуванням анатомічних особливостей тіла. Також враховуйте зріст — від цього залежить довжина рами. 

В інтернет-магазині «Велопланета» ви можете отримати консультацію від спеціалістів. Це допоможе більш детально розібратися з особливостями кожної моделі та зробити обґрунтований вибір. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ