Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ґрета Тунберґ стала почесною докторкою богослов'я Гельсінського університету

Шведська екологічна активістка Ґрета Тунберґ стала почесною докторкою богослов'я на факультеті теології Гельсінського університету. Це найвища відзнака факультету.
Фото: GETTY IMAGES

Про це повідомляє Helsingin Sanomat.

Професор церковної історії Гельсінського університету Туомас Хейккіля вважає, що Тунберґ є одним з найкращих прикладів у світі людини, дії якої ґрунтуються на наукових доказах.

«Вона прагне до спільного блага для всіх нас. Обираючи Ґрету почесною докторкою, ми даємо зрозуміти, що хочемо бути такими ж сміливими й впливовими, як вона», – сказав Хейккіля.

На питання, яке відношення релігія та вірування мають до активізму Ґрети, професор відповів, що дуже велике. 

"Теологічний факультет вивчає основні питання людства. Найбільші надії та страхи. Найбільші загрози нашого часу – такі як зміна клімату, стихійні лиха та війни це проблеми, створені людиною, які ми намагаємося вирішити, діючи на симптоми", – пояснив він.

Почесні докторські ступені присуджуються факультетами Гельсінського університету приблизно щочотири роки під час випускного. 20-річна шведська кліматична активістка має отримати свій почесний докторський ступінь на факультеті богослов'я Університету Гельсінкі 9 червня 2023 року.

20-річна Ґрета Тунберґ стала відомою у 2018 році, коли почала щоп'ятниці проводити шкільні страйки заради клімату під стінами шведського парламенту, вимагаючи конкретних кліматичних дій від урядовців.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ