Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадські організації відмовили прикордонникам

Громадські організації відмовили прикордонникам в допомозі. Ті хотіли залучати представників громадськості до охорони порядку в пропускних пунктах Західного регіонального управління.

Отож, сьогодні, 30 липня, відбувся круглий стіл за участі представників прикордонного руху та громадських організацій Львова.

Основним питанням стала пропозиція прикордонників – залучити громадськість до спостереження за правопорядком на  пропускних пунктах.

 За словами Дмитра Ільчинського, начальника відділу прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління, їм потрібна допомога у нагляді за роботою самих прикордонників та за громадським порядком.

«Є дні, коли кількість людей є дуже велика, і самі прикордонники не справляються. Також почастішали випадки перевезення контрабанди через кордон та випадки незаконної міграції. Ми попросимо допомоги у ГО. Допомога мала б  полягати у швидкому реагуванні на непорозуміння між людьми та прикордонниками, а також - інформаційна підтримка», - додав  Дмитро Ільчинський.

Ще одна проблема – дивитись чи бува часом не взяв хабара.

Звісно, громадські активісти мали б виконувати всю ту роботу роботу на громадських засадах.

Представники ГО негативно відреагували на ініціативу прикордонників. Зокрема, вони зазначили, що пасувало б спершу провести вишкіл добровольців. Далі вони не могли ніяк второпати, як це буде так, що вони, цивільні, будуть керувати військовими людьми.    

Відтак, модератор заходу Галина Гречин, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  Львівської ОДА, запропонувала прикордонниками краще опрацювати план, обдумати усі деталі та провести ще одну зустріч з ГО наступного тижня.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ