Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Група українських туристів застрягла в Грузії через затримку рейсів

Через затримку рейсів авіакомпанії "Браво" у грузинському місті Батумі "застрягла" группа українських туристів з Миколаєва, - УНІАН.

Про це у Facebook написала Ксенія Дубенчук, яка опинилася у числі цих туристів.

"Ось так ось добу ми сидимо в Грузії в аеропорту! Дякую авіакомпанії "Браво", ми Вас довго не забудемо! Ніяких конкретних фактів! Нічого! Ні совісті ні допомоги! Проплатили відпочинок, вилетіти не можемо! Розселення оплачуємо самі. Аеропорт маленький - 20 стільців, сидимо хто на підлозі, діти сплять на валізах! Воду і їжу привезли небайдужі!", - написала туристка. Вона також розповіла, що посол України в Грузії "нічим допомогти не може".

Як повідомляє перший секретар посольства України в Грузії Любомир Король сказав туристам, що фінансування з боку України немає, тому надати ні воду, ні їжу, ні нічліг він не може. У посольстві вийшли на зв'язок з миколаївцями вранці 1 липня, сказали, що "ситуація катастрофічна", але пообіцяли зробити все можливе, щоб допомогти.

Група миколаївців з дітьми раніше вилетіла на фестиваль до Грузії і повинна була 30 червня повернутися до Києва.

"Виліт повинен був відбутися о 15:30, його перенесли на 19:10, потім ще на півгодини, на годину і т.д. Туристична компанія не відповідає, її сайт, як мені пояснили, заблокований. 19 дітей від року і старше знаходяться в аеропорту з батьками. Літак в Києві підняли і посадили, нібито він несправний. Ніхто нічого не пояснює », - розповіла виданню одна з туристок.

За її словами, серед туристів двоє травмованих: в одного хлопчика зламана нога, а в жінки на нозі рана після операції. Як розповіла сама постраждала, жінка отримала травму під час катання на скутері. Внаслідок поранення у жінки розвинувся некроз і вона потребувала операції. 25 червня їй провели одну операцію, другу повинні були зробити одразу по прильоту до України. Рана продовжує кровоточити, в аеропорту жінці лише змінили антисептичну пов'язку.

Туристи побоюються, що у жінки може розвинутися гангрена, вночі її лихорадило. Наразі забеспечувати себе їжею та проживанням туристи мають за власний кошт. Ніякої допомоги з боку аеропорту або турфірми немає.

"Всі туроператори розводять руками, ніхто не може допомогти. Діти голодні вже другу добу, ми розмістилися поруч з аеропортом сьогодні за свої гроші як могли, тому що у багатьох не залишилося коштів. Дзвонимо в авіакомпанію з 18:30, але до сих пір жоден телефон не відповідає. Навіть представника цієї авіакомпанії немає в Грузії », - повідомляє інша туристка Яна Молодай.

У той же час у Києві тисячі туристів не можуть вилетіти, зокрема до Батумі, з аеропорту "Жуляни" також через затримки рейсів компанії "Браво". Пасажири намагалися з'ясувати причини затримки одного з рейсів у авіаперевізника. Спочатку їм відповідали, що літак зламався, потім - що в компанії виникли фінансові труднощі, а потім взагалі перестали піднімати трубку.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ