Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Грузія вимагає від України видати урядовців часів Саакашвілі

Уряд Грузії наполягає на тому, щоб українська влада видала Тбілісі урядовців часів правління президента Міхеіла Саакашвілі.

Про це пише Громадське з посиланням на видання «Грузия Online»

У заяві грузинського уряду йдеться про те, що «особливе занепокоєння» у Грузії викликало те, що колишній грузинський урядовець Зураб Адеішвілі ввійшов до складу офіційної української делегації, яка вирушила до ЄС та Німеччини.

Адеішвілі, який зараз обіймає посаду радника генпрокурора України, і заступник голови української Служби контррозвідки Георгій Лорткіпанідзе в минулому начебто очолювали «авторитарний режим» попередньої влади Грузії.

У заяві також висловили претензії щодо відкликання посла України у Грузії в березні 2022 року, видворення посла Грузії з України, а також заяв українського керівництва про політичний мотив ув'язнення Міхеіла Саакашвілі.

Грузинський уряд нагадав, що протягом останніх двох років Грузія непохитно заявляла про свою солідарність з Україною, підтримувала її на міжнародних платформах і надавала гуманітарну допомогу українському народу.

Тож там не розуміють, «чому український уряд ухвалює рішення, спрямовані на штучне віддалення двох дружніх країн та народів одне від одного».

«Висловлюємо надію, що українська влада перегляне рішення, які грубо суперечать духу дружби між Грузією та Україною, грузинським та українським народами. Насамперед українській владі важливо і необхідно передати Грузії злочинців, які зараз обіймають високі пости в українській владі», — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ