Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Гривня має перспективу серйозного зміцнення, - Пинзеник

Під час грошової реформи 1996 року основним завданням було дати людям надійний інструмент у вигляді національної валюти. Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” заявив народний депутат-”ударівець” Віктор Пинзеник, розповідаючи про підготовку та введення національної грошової одиниці. Повідомила прес-служба партії "УДАР".

“Мені в жахливому сні не могла наснитися така доля гривні через 20 років, бо ніщо не віщувало такої долі”, - зазначив він.

За словами Віктора Пинзеника, грошовій реформі передувала складна робота. “У яких умовах вводилася гривня? Задача була не просто поміняти тимчасову грошову одиницю на постійну. Завданням було дати людям надійний інструмент, який не знецінюється, тобто стабільну валюту. А цьому мала передувати велика робота: ми мали зупинити інфляцію, щоб гривня не міняла цінники щодня. Нам треба було створити відповідні умови — і ми їх створили”, - розповів нардеп.

Парламентар також додав, що в подальшому через нехтування фундаментальними економічними принципами гривня неодноразово переживала шокові девальвації. “Одна з речей, яка переслідувала гривню і призводила до девальвації — борги, прагнення жити в борг”, - наголосив він.

Нардеп також зауважив, що гривня сьогодні недооцінена. “Гривня має перспективу серйозного зміцнення, тільки це не означає, що це відбудеться завтра. Країни, які опиняються у подібних до України ситуацій, відносять до країн з так званими недооціненими активами. Якщо ці проблеми вирішуються, країна стає вкрай вигідною для інвестицій. При правильних діях є перспектива зміцнення гривні. Але якби я сьогодні сказав, що гривня має коштувати вісім гривень, то це не економічна політика, це авантюра”, - сказав народний депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ