Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ГУР невдовзі отримає понад сотню німецьких БпЛА "Vector"

Незабаром українські розвідники отримають 105 безпілотників "Vector" у межах контракту Міноборони України з німецькою компанією Quantum-Systems GmbH.
Фото: Focus

Це вже друга партія дронів Vector для української армії, профінансована урядом Федеративної Республіки Німеччина, повідомляє пресслужба розвідки. 

Торік у серпні Україна вже отримала 33 німецькі БПЛА цієї ж моделі, і вони засвідчили свою високу ефективність на полі бою.

"Для початку роботи з безпілотником Vector достатньо двох хвилин: «пташка» у зібраному вигляді має розмах крила 2,8 метра та запускається з руки", — ідеться там.

Зазначається, що Vector оснащений електрооптичним та інфрачервоним сенсорами для цілодобового виявлення ворожих цілей, а міцна конструкція безпілотника нівелює вплив погодних факторів.

Швидкість "пташки" — до 72 км/год. Тривалість одного польоту — 120 хвилин.

Також завдяки захищеним каналам передачі даних Vector під час бойових місій здатен у режимі реального часу транслювати відео на наземні станції.

"Безпілотник оснащений розширеними можливостями штучного інтелекту для аналізу даних: вбудовані алгоритми дозволяють автоматично ідентифікувати об’єкти й одразу передавати критично важливу розвідувальну інформацію на землю", — додали у розвідці.

 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ