Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ГУР: росія накопичує ракети для ударів по енергетиці

Мета рф ― знищення нашої енергетичної інфраструктури та інших критичних об’єктів, аби нанести нам побільше шкоди

Фото: Depositphotos

Держава-агресор росія намагається відновити та наростити виробництво озброєнь, а в осінньо-зимовий період знову атакуватиме  енергетичну інфраструктуру України.

Про це у телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

За словами представника ГУР Вадима Скібіцького, з вересень значно зросла кількість застосування ударних БПЛА. Також в останні тижні зросла кількість використання ворогом так званих керованих авіаційних бомб.

Мета рф ― знищення нашої енергетичної інфраструктури та інших критичних об’єктів, аби нанести нам побільше шкоди.

Воєнна розвідка України дуже пильно стежить за питаннями, які пов’язані з виробництвом будь-якого критичного, насамперед, так званого «високоточного» озброєння рф, БПЛА та інших видів озброєння;

На жаль, попри економічні санкції та чинні обмеження на постачання різного роду продукції до рф, все ж таки їй вдається, використовуючи треті країни, завозити необхідні для виробництва озброєнь компоненти.

Водночас зменшилась кількість застосування ракет повітряного базування. Також бачимо, що росія почала більш активно застосовувати і крилаті, і балістичні ракети комплексу «іскандер».

«Агресор відновив виробництво ракет «калібр» та Х-101 та намагається наростити обсяги, але, за нашими даними, не все виходить в рф ― визначені ними плани не виконуються», - зазначив Вадим Скібіцький.

 До початку літа росіяни застосовували боєприпаси з їхніх складів. Ці снаряди були виготовлені більше 30 років тому. Відсоток їхнього нормального стану не перевищував половини.

За його словами, зараз держава-агресор дуже активно намагається знайти боєприпаси в інших країнах.

«За підтвердженими даними, рф з початку жовтня використовує близько 15 тисяч боєприпасів за день. Держава-агресор активно знімає зі зберігання важку техніку, артилерійські системи,  приводить її до нормального стану. росія проводить заходи щодо відновлення 104 повітряно-десантної дивізії рф. Триває формування нових армій. Ми намагаємось завдавати ураження саме критичним елементам оборонно-промислового комплексу рф. Деякі виробництва свого роду є унікальними», - зазначив Вадим Скібіцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ