Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Х Книжковий Арсенал змінює дати проведення

У зв’язку із тривалим зростанням кількості хворих на коронавірусну хворобу у Києві та продовженням локдауну в регіоні, організатори Міжнародного літературного фестивалю "Книжковий Арсенал" вирішили змінити дати його проведення цього року.

З травня Книжковий Арсенал перенесено на 23-27 червня, - передає Читомо.

"Локдаун було подовжено і ми розуміємо, що дата його закінчення може виявитись неостаточною – ситуація з ковідом загрозлива. Планувати таку велику подію при такій несталості неможливо. Ми розуміємо, що у нас є два варіанти – вже зараз скасувати Книжковий Арсенал цього року наживо або зробити спробу врятувати фестиваль. Ми обираємо другий пункт", – зазначила директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Водночас, як підкреслила очільниця Мистецького Арсеналу, лишається ризик того, що фестиваль буде скасовано.

У червні фестиваль збереже свій гібридний формат: книжковий ярмарок, події кураторських програм, нагородження переможців конкурсів "Найкращий книжковий дизайн" та "Антитвір" відбудуться наживо в Мистецькому арсеналі. Частина цих подій складе також онлайн-програму Книжкового Арсеналу, яку можна буде подивитись з будь-якого куточка світу. Дистанційно відбудуться програми професійного розвитку видавничого бізнесу, зокрема і "Література на експорт", що спрямована на збільшення перекладів української літератури закордоном.

Координаторка Книжкового Арсеналу Юлія Козловець підкреслила, що команда фестивалю діятиме в межах попередньо відібраних ідей та зафіксованих домовленостей. Усім учасникам будуть розіслані індивідуальні листи з проханням перевірити усі аспекти щодо майбутніх подій.

Квитки на Книжковий Арсенал продаватимуться виключно онлайн. Фестиваль передбачає послотну відвідуваність – купити квиток можна буде лише на певний слот і зайти на Книжковий Арсенал тільки в час, передбачений певним слотом. Це допоможе уникнути черг і небезпечного скупчення людей.

Про старт продажу квитків, а також програму Х Книжкового Арсеналу буде оголошено додатково.

Фокус-темою цьогорічного фестивалю стануть "оптимісти скептики", яку куруватиме літературознавець Ростислав Семків.

Як відомо, Міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал засновано і проводиться Мистецьким арсеналом з 2011 року. Щороку він збирає понад 100 іноземних гостей, більш як 200 видавців та культурних інституцій, понад 55 тисяч відвідувачів.

2019 року Книжковий Арсенал у Лондоні отримав звання "Найкращий літературний фестиваль світу".

Нагадаємо, 2020 року, як і більшість всеукраїнських та міжнародних заходів, Книжковий Арсенал був перенесений, проте частина заходів відбулася онлайн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ