Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Хакери продають персональні дані українців, начебто отримані під час зламу «Дії»

В ніч з 21 на 22 січня на хакерському форумі Raid forum з’явилось оголошення про продаж персональних даних громадян України.

Як повідомляє Chas News, автор оголошення, користувач з ніком FreeCivilian, стверджує, що частина інформації отримана з баз державних відомств. Наразі автор оголошення пропонує для продажу дані сервісу «Дія», отримані ним з сайту diia.gov.ua.

Виставлена на продаж база даних містить 2,6 млн дописів. Її пропонують придбати за $15 тис, хоча, якщо дані є справжніми, ціна їх може бути набагато вища.

Дані представлені у вигляді таблиці, що містить розшифровану інформацію про громадян та їхні документи. 

Автор оголошення також згадує про існування фотографій документів (паспортів, прав, військових квитків, дипломів), часто не дуже гарної якості. В цій базі даних – 13,5 млн записів.

Водночас «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки» на своїй Facebook-сторінці попереджує, що інформація про «злив» даних з «Дії» є провокацією, а насправді йдеться про продаж старих баз даних, злитих до 2019 року. Фахівці центру закликають не реагувати на ці провокації, які є проявом гібридної війни. Схожу думку висловив і Володимир Стиран, керівник компанії Berezha Security Group, запевнюючи, що мова йде про шахрайство та спробу продажу старих даних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ