Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Харків`ян, готових підтримати протести проти центральної влади, поменшало

У серпні 35,4% харків'ян відповіли, що, на їхню думку, революція в Україні «може трапитися в будь-який момент», хоча в червні аналогічний показник перебував на рівні 46%. Водночас 27,2% жителів Харкова готові підтримати протести проти влади «в будь-який момент» (в червні - 35%), - такі результати соціологічного дослідження «Харківський омнібус», яке провів Центр досліджень і комунікацій «Active Group».

Більшість (35,4%) мешканців Харкова впевнені, що нова хвиля протестних рухів в Україні може спалахнути «в будь-який момент». Ще 14,8% респондентів вважають, що революція в країні «може трапитися в найближчі місяці». Майже така ж (14,9%) кількість опитаних дотримуються думки, що революція можлива «будь-коли, але не зараз». У той же час 15,9% респондентів впевнені, що ризик початку нових революційних подій в Україні є «мінімальним».

У разі початку протестів проти центральної влади, 27,2% харків'ян готові підтримати їх «в будь-який момент», хоча ще в червні цей показник знаходився на рівні 35%.

«Швидше за готові» протестувати 16,7% харків'ян, а ось 11,3% - «скоріше не готові». У серпні зросла кількість мешканців Харкова, які «не готові» підтримати протести проти центральної влади. У червні людей з такою думкою було 26,3%, а вже в серпні - 29,4%.

20 і 21 серпня 1816 респондентів мали можливість відповісти на наші запитання, тим самим сформувати свою думку щодо ймовірності початку революції в Україні. Польова фаза дослідження проводилася в Харкові компанією «Active Group» в рамках проекту «Харківський омнібус», який стартував в червні. Похибка не перевищує 2,5%. З публічним звітом з даного дослідження можна ознайомитися за посиланням.

Довідка.

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» стартував в червні 2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування на замовлення кількох замовників з різними завданнями, які спільно його фінансують. У кожному опитуванні є питання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широких верств суспільства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ