Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Херсонська й Миколаївська області отримали понад тисячу мобільних будинків

У мобільних будинках мешкатимуть внутрішньо переміщені особи, які втратили житло або були евакуйовані із зони бойових дій.

Як повідомили в Офісі Омбудсмана, на Миколаївщину доправили 500 таких будинків, на Херсонщину – 600 у межах проєкту Єврокомісії з облаштування мобільних будинків у цих областях. 

"Здебільшого їх [мобільні будинки] встановлюватимуть на власних присадибних земельних ділянках громадян на період відновлення пошкодженого або зруйнованого майна. Також розглядається питання облаштування Пунктів Незламності в громадських місцях", — зазначили в Офісі Омбудсмана.

Повідомляється, що мобільні будинки можна буде адаптувати як для теплої, так і для холодної погоди. Вони багатофункціональні: конструкції дозволяють переобладнати їх у більші модулі й застосовувати як спільні кухні, дитячі зони, медичні кабінети, гуманітарні пункти тощо. До будинків додатково надають ліжка з матрацами, постільну білизну та електрообігрівачі.

Перші вантажі вже відправили п’ятьом тергромадам Миколаївщини: Чорноморській, Шевченківській, Галицинівській, Снігурівській та Первомайській. На Херсонщині почали встановлювати перший мобільний будинок у селі Посад-Покровський, на території зруйнованої садиби одного з місцевих мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ