Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Хімічна кастрація педофілів: Зеленський ветував законопроект

4 вересня президент України Володимир Зеленський повернув парламенту з пропозиціями законопроект № 6449 про хімічну кастрацію та відкритий реєстр педофілів.

Про це повідомляється у картці законопроекту, передає "Еспресо".

Зазначимо, що законопроект передбачає застосування хімічної кастрації у разі зґвалтування особи віком до 14 років.

Формулювання дослівно таке: "вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди".

Примусова кастрація полягає у введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, які зменшать лібідо та сексуальну активність. Поза тим, примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років.

Також документ посилює санкцію за зґвалтування групою або неповнолітньої особи - з 12 до 15 років позбавлення волі.

Розбещення людини віком до 16 років каратиметься тільки позбавленням волі до 5 років (вилучено норму про можливе обмеження волі).

На додачу, законопроект доручає Кабміну протягом двох місяців забезпечити створення публічного реєстру осіб, засуджених за зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ