Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хто вони – ТОП-20 HR-лідерів країни на думку колег по цеху?

Бізнес роблять люди і роблять для людей. Традиційно, прийнято говорити про юристів, банкірів, інженерів, медиків, менеджерів, економістів, IT-фахівців та ін. - про представників різних професій, які створюють успішні підприємства, або працюють і демонструють високі результати чи починають цікаві стартапи.

При цьому, не прийнято говорити про тих, хто формує «команди мрії» – про HR-ів. Сьогодні, 15 червня, на прес-конференції в інформаційному агентстві «ЛІГАБізнесІнформ» були оголошені результати опитування української HR-спільноти на тему «HR-персона 2017», який в рамках щорічної «Премії HR-бренд Україна 2017» провів Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна.

Метою проведення опитування було визначення HR-персони України та ефективних HR-лідерів, які розвивають ринок і формують майбутнє професії HR в Україні.

Участь у прес-конференції взяли:

  • Ірина Брицька, директор з маркетингу та PR, куратор експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна;
  • Юрій Філімончук, HR-директор Управляючої Компанії ЛІГА;
  • Наталія Романенко, директор з управління персоналом групи компаній Ukrlandfarming;
  • Лора Гасай, People Engagement Officer ЛІГА:Закон;
  • Лариса Брувер, HR-директор «1+1 Медіа».

Спікери обговорили, якими компетенціями повинен володіти HR-лідер сьогодні, чому важливо говорити про роль HR в компаніях, а також про роль управлінця персоналом в умовах трансформації бізнесу і сформулювали його портрет.

У ТОП-20 HR-лідерів увійшли представники різних проф. сфер від агросектору та IT до виробництва і рітейлу.

HR-спільнота визначила, що драйвлять вітчизняний ринок Сергій Береснев (Ельдорадо), Ірина Брижак (METRO Cash & Carry Ukraine), Лариса Брувер ( «1 + 1 Медіа»), Наталія Віннікова (Лантманнен Акса), Анна Власова (Школа HRM), Марина Вишегородських (Ciklum), Лора Гасай (Ліга:Закон), Ольга Горбанвська (EY), Наталія Горбенко (Lifеcell), Катерина Губарєва (Luxoft), Маргарита Короткова (Укргазвидобування), Олександр Кучеренко (ДТЕК), Наталія Лукаш (ОТП Банк), Ірина Маркіна (Danone), Тетяна Петрук (Укртелеком), Михайло Притула (Wargaming), Наталія Романенко (Ukrlandfarming), Надія Сіренко (Vоdafone Україна), Тетяна Стрекаль (Альфа Банк Україна), Наталія Стрєлкова (Метінвест Холдинг).

Імена цих людей найчастіше називали в опитуванні респонденти. На думку учасників опитування, саме їх можна назвати яскравими HR-персонами, які активно розвивають не тільки свої компанії, а й формують бізнес-культуру в цілому.

А ось «HR-персоною України 2017 року» стала Наталія Віннікова (Лантманнен Акса). Її професіоналізм, здатність керувати змінами відзначило більшість колег по цеху. У минулому році цей титул отримала Ольга Горбановська (EY).

«За усіма показниками успіху стоять люди – команди і ті, хто їх формує, – зазначила Ірина Брицька. – Про професію HR треба говорити. Адже саме фахівці з підбору та адаптації співробітників щодня крок за кроком формують корпоративну культуру і мікроклімат організації, створюючи таким чином не тільки матеріальні блага, але і цінність всього робочого процесу».

HR – це одна з професій майбутнього, так як вона орієнтована на людей, вона для людей і про людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ