Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Хто збудував Луцьк? Архітектор Сергій Тимошенко. ВІДЕО

Сергій Тимошенко - один із архітекторів, які залишили особливий слід в архітектурі Луцька. Він - співтворець українського модерну, проте на Волині в своїх роботах практикував модернізм.

Цей видатний український архітектор приїхав до Луцька у 1930 році із Чехії, де викладав архітектуру в Українській господарській академії.  В адміністрації Волинського воєводства він займав посаду головного архітектора сільськогосподарського будівництва, хоча варто пригадати, що за десятиріччя до цього - в 1919-1920 роках - Тимошенко був міністром шляхів в уряді УНР. Паралельно з чиновницькою роботою на Волині він займався проектуванням будинків.

Сьогодні в Луцьку збережені 14 будівель, які проектував Сергій Тимошенко, та одна (Ярощука, 16), власником якої він був. Детальніше про цього видатного архітектора та його луцькі роботи - у відео.

«Хто збудував Луцьк? 7 великих архітекторів» – спільний проект Будівельної компанії «Інвестор», Луцької міської ради та Волинського національного університету ім. Лесі Українки. Його мета – популяризувати архітекторів, за проектами яких збудували визначні історичні будівлі Луцька.

Переглянути відео про іншого визначного архітектора – Джакомо Бріано, за чим проектом збудували костел святих Петра і Павла можна за цим посиланням. Також є розповідь про архітектора Павла Гіжицького, який спроектував Свято-Троїцький кафедральний собор, що в центрі міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ