Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

єОселя: упродовж трьох місяців банки видали 277 кредитів на доступне житло для українців

Починаючи зі жовтня банки видали 277 кредитів загальною сумою 358,8 млн грн за програмою доступного кредитування "єОселя".

З жовтня держпрограма доступного кредитування для українців "єОселя" запрацювала в тестовому режимі на порталі "Дія". Програма дає можливість придбати житло з мінімальним початковим внеском 20% та кредитуванням до 20 років на вигідних умовах.

єОселя: хто з громадян зможе взяти кредит на квартиру під 3%

Про перші результати програми розповіла перша віцепрем'єр-міністерка економіки України Юлія Свириденко

Цього року учасниками програми доступного житла змогли стати соціальні категорії населення: військові, правоохоронці, медики, працівники освіти й науковці. З початку 2023-го року подати заявку у "єОселі" зможуть всі громадяни, які відповідатимуть визначеним критеріям.

"Протягом цих трьох місяців ми побачили дуже великий попит з боку ринку серед військовослужбовців, учителів, медпрацівників та науковців, які взяли участь в програмі на першому етапі",  сказала міністерка економіки. 

На порталі "Дія" українці залишили 24097 заявок на участь в іпотечній програмі. 

"7000 кредитів були акцептовані банками, розповіла Юлія Свириденко і додала, що в роботі банків є ще 8000 заявок.

Упродовж трьох місяців за програмою "єОселя" банки видали 277 кредитів загальною сумою 358,8 млн грн. Найбільше кредитів видали Ощадбанк та Приватбанк.

Більшість учасників програми   85%  військовослужбовці та силовики. Зважаючи на географію отриманих заявок, найбільше запитів було розміщено потенційними позичальниками по Києві, а також Київській та Чернігівській областях. Надалі розподіл заявок є рівномірним по всій території України, зазначила Свириденко.

Наступного року в Мінекономіки планують задовольнити попит на щонайменше на 15 тисяч квартир. 

Віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, що запуск програми в "Дії" у мобільному телефоні дозволив спростити бюрократичну процедуру кредитування житла до кількох кліків. Перевагою є і те, що заявку на взяття кредиту можна відправити у всі банки-партнери й чекати відповіді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ