Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Хворів на поліомієліт: львівські медики провели операцію з подовження кінцівки

Ортопеди-травматологи провели операцію хлопцеві, що 18 років страждав від синдрому короткої ноги.

Фото: Перше медоб'єднання Львова

Про це розповіли у Першому медоб'єднанні Львова. 

Права кінцівка 19-річного Михайла була менша від лівої — на 5 см.

"Ріст ноги Михайла уповільнився коли йому було лише пів року. Якось мама помітила, що її маленький син почувається зле. Гадала, що то перші зубки. Але, згодом під час годування зауважила права ніжка малюка нерухома і звисає, неначе паралізована. Вона одразу ж звернулась до невропатолога", — ідеться у повідомленні. 

Лікарі констатували поліомієліт. Сорок днів мама з малюком провели в інфекційній лікарні. Після лікування з’ясувалось, що небезпечна інфекційна недуга встигла незворотно вразити нервову систему дитини. Ріст правої ніжки сповільнився.

Фото: Перше медоб'єднання Львова

"Наступні вісімнадцять років життя Михайло щодня страждав від дискомфорту, болю, і зрештою комплексів. Аби компенсувати дефект, хлопець був змушений ходити з ортопедичною устілкою та у спеціальних високих чоботах. Про звичайні кросівки як в інших дітей чи, тим паче відкрите взуття Михайло міг тільки мріяти", — кажуть у Першому ТМО.

Окрім того, різниця у довжині ніг негативно впливала і на загальний стан здоров’я хлопця. Біль у спині, перекос у тазі, атрофування м’язів.

Фото: Перше медоб'єднання Львова

Нещодавно ортопеди-травматологи лікарні Святого Луки виконали операцію з подовження кінцівки остеотомію. А саме, розрізали кістку у двох місцях та встановили апарат Ілізарова. У міру зростання ноги — апарат подовжуватимуть, допоки не наростять потрібної довжини.

Медики кажуть, що попереду у Михайла ще 5 місяців лікування та реабілітації. "Однак перший омріяний крок у кросівках він уже зробив". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ