Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ігор Жданов підсумував досягнення Мінмолодьспорту у 2017 році

Ігор Жданов підсумував досягнення Мінмолодьспорту у 2017 році, - прес-служба Міністерства молоді та спорту України.

17 січня в урядовому прес-центрі  відбувся брифінг Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова  щодо підсумків роботи відомства  у 2017 році та  заключного етапу підготовки до зимових Олімпійських ігор-2018.

Міністр нагадав, що протягом  2017 року українські  спортсмени-олімпійці, неолімпійці, паралімпійці та дефлімпійці вибороли понад 3900 високих міжнародних нагород, з  них 1349 золотих медалей.

За його словами, минулий рік був для спортивної галузі роком досягнень та здобутків. Так, кілька вітчизняних збірних вперше увійшли до когорти найсильніших команд планети — 5-те місце українців на всесвітніх Іграх у Польщі та завойоване дефолімпійцями  2-ге командне місце на Дефлімпіаді в Туреччині. Окрім того Україна неодноразово ставала центром престижних міжнародних змагань та турнірів.

Міністр нагадав, що одним з важливих досягнень Міністерства  є  підвищення престижності тренерської праці. Серед наступних запланованих кроків - підвищення зарплати та стипендії спортсменам штатних збірних команд:

«Ми можемо пишатися досягненнями українських спортсменів. Зі свого боку ми вдвічі збільшили розмір стипендій Уряду для особистих тренерів, які готують спортсменів до Олімпійських та Паралімпійських ігор. У 3-5 разів збільшено зарплати головних і старших тренерів.  Рівень оплати праці тренерів національних збірних виріс до 35-50 тис. грн на місяць. Зусиллями Уряду на два тарифні розряди збільшено оплату праці 15000 тренерів ДЮСШ.”

У 2017 році за підтримки Міністерства реалізовано 41 проект молодіжних та дитячих громадських організацій, які охопили більше 600 тисяч молодих українців у всіх без виключення регіонах.

Також Мінмолодьспорту  у минулому році провело близько 100 великих заходів для молоді по всій Україні за власні кошти та разом із своїми постійними партнерами  – Програмою Розвитку ООН, ЮНІСЕФ, представництвами Ради Європи та Європейського Союзу, Еразмус+ та іншими. Ми продовжуємо вже існуючі програми, такі як "Молодіжний працівник", UReport та інші.

"У 2016 року Міністерство підтримало ініціативу "Пакт заради молоді-2020"  разом із Центром Корпоративної соціальної відповідальності. Завдяки цій ініціативі створюються перші робочі місця для молоді після закінчення вузів, а також місця для стажування.

Учасниками Пакту вже є близько 200 компаній, на загальноукраїнському і місцевому рівнях", - зауважив Ігор Жданов.

Він наголосив, що протягом 2016-2017 років Пакт підписали 89 компанія з 11 міст України (Вінниця, Івано-Франківськ, Львів, Одеса, Суми, Київ, Дніпро, Луцьк, Кременчук, Харків, Запоріжжя). Компанії створили 385 партнерств із освітнім сектором та 13184 місць для стажування та першого робочого місця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ