Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ігор Жданов привітав володарів XII Всеукраїнської премії «Герої спортивного року-2017»

4 квітня в Українському домі відбулася XII Всеукраїнська урочиста церемонія "Герої спортивного року-2017", де було оголошено імена найкращих спортсмені та тренерів, за підсумками року, що минув.

Від імені Уряду та Прем’єр-міністра України спортивну спільноту привітав віце-прем’єр-міністр України Вячеслав Кириленко. Урядовець побажав атлетам сил для підкорення нових вершин та подальших перемог.

З вітальним словом до учасників церемонії звернувся Міністр молоді та спорту Ігор Жданов. Він відзначив, що кожен з обраних героїв здобував нагороди, долаючи нелегкі випробування, що вартує найвищої відзнаки та вручив нагороду «Спортсмену року». Ним став Олександр ХИЖНЯК – чемпіон світу, чемпіон Європи з боксу (75кг), найкращий боксер чемпіонату світу та Європи, найкращий боксер світу-2017.

«Дорога спортивна родино! У цей святковий вечір хотів щиро поздоровити всіх наших спортивних героїв. Ви, дійсно, гідні цього визнання, нагород найкращого спортсмена, команди, тренера року, всіх спортивних «Оскарів». Ви перемогли в чесній боротьбі. Ми вболівали за вас, як і вболівала вся країна. Ми переживали за вас, сидячи біля екранів телевізору, або перебуваючи безпосередньо на трибунах змагань. Енергія, яку віддавали вам мільйони українців, допомагала вам перемагати. Особлива подяка тренерам та всім, хто допомагав творити спортивні звершення в ім’я України», наголосив Ігор Жданов.

За словами, президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки, кожен здобуток лауреатів та домінантів пресії є гідним прикладом для наслідування для підростаючого покоління.

За результатами голосування членів Української Академії спорту «Спортсменкою року визнано Ольгу ХАРЛАН – чемпіонку світу з фехтування на шаблях.

Окрім того академіки визначили лауреатів ще в семи номінаціях:

Найкращий тренер року- Світлана САІДОВА – головний тренер збірної України з синхронного плавання – за 6 медалей чемпіонату світу;

Сенсація року - Юлія ЛЕВЧЕНКО – срібна призерка чемпіонату світу з легкої атлетики, бронзова призерка чемпіонату Європи в закритих приміщеннях, бронзова призерка чемпіонату світу U20, чемпіонка Європи U23 (стрибки у висоту);

Найкраща команда року (збірна) - Збірна України з синхронного плаванняГанна Волошина, Анастасія Савчук, Олександра Кашуба, Валерія Апрєлєва, Єлизавета Яхно, Ксенія Сидоренко, Яна Нарєжна, Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва – бронзові призерки чемпіонату світу (6 медалей).

Олімпійська надія України - Дар'я БІЛОДІД – чемпіонка Європи з дзюдо серед дорослих (48кг);

Сильні духом (паралімпійські види спорту) - Людмила ЛЯШЕНКО – чотириразова чемпіонка, срібна та бронзова призерка чемпіонату світу з лижних перегонів та біатлону, переможець та багаторазовий призер Кубків світу з біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату;

Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту) - Лариса СОЛОВЙОВА – чемпіонка Х Всесвітніх ігор з пауерліфтингу, єдина в світі чотириразова чемпіонка Всесвітніх ігор (2005, 2009, 2013, 2017 рр.);

Спортивна слава – легенди світового баскетболу та легкої атлетики - Анатолій Поливода та Тетяна ПРОРОЧЕНКО

Переможці та номінанти однієї з найголовніших спортивних подій року разом з ексклюзивними статуетками та дипломами отримали цінні подарунки від спонсорів та щирі оплески глядачів і вболівальників. Всі учасники Церемонії також мали змогу насолодитися яскравими виступами представників культури та мистецтва.

dsmsu.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ