Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Ігоря Гринкевича залишили під вартою до 29 березня

Для львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який фігурує у справі про постачання неякісного одягу й білизни для ЗСУ, продовжили тримання під вартою ще на місяць у межах досудового розслідування.
Ігор Гринкевич

Про це в коментарі hromadske повідомила радниця зі стратегічних комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян.

Так, суд ухвалив рішення про продовження дії запобіжного заходу для Гринкевича 23 лютого. Під вартою він перебуватиме до 29 березня.

Раніше, 22 лютого, Київський апеляційний суд відхилив скаргу адвокатів Ігоря Гринкевича на рішення Печерського райсуду. Згідно з ним, фігуранта відправили під варту з можливістю внесення понад 429 млн грн застави.

Про справу Гринкевичів

Бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали 29 грудня 2023 року під час спроби дати 500 тисяч доларів США хабаря одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Ці гроші він пропонував за сприяння в поверненні майна, вилученого в підконтрольних йому компаній у ході розслідування. Нині він перебуває під вартою.

У межах цієї справи слідчі встановили, що компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень. Але низку контрактів не виконали, деякі реалізували частково, із затримками, а замовлення виконували підприємства без належних потужностей. ДБР встановило, що за цими договорами компанії Гринкевича постачали низькоякісні товари, що завдало державі шкоди на понад 934 мільйони гривень.

Групі з п'яти людей на чолі з Гринкевичем оголосили підозри за ч. 5 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 Кримінального кодексу України.

Міністерство оборони на тлі скандалу розірвало всі контракти з компаніями Гринкевича — останньою стала «Трейд лайнс рітейл». А дружина Гринкевича, професорка Світлана Гринкевич, звільнилася з Львівської політехніки. Студенти вимагали відсторонити жінку від навчального процесу на період досудового розслідування справи щодо її чоловіка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ