Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ілон Маск знову став найбагатшою людиною світу - Bloomberg

Американський бізнесмен Ілон Маск повернув собі звання найбагатшої людини у світі після того, як ненадовго поступився титулом французу Бернару Арно.
Фото: Britta Pedersen / Pool via AP

Як повідомляє Bloomberg, статки Ілона Маска зросли завдяки 70% зростанню вартості акцій Tesla цього року. Після того як акції Tesla зросли в ціні на 100%, рейтинг власника компанії також піднявся. Компанія також виграла від зростання попиту на електромобілі після зниження цін на кілька моделей.

Аналітик RBC Capital Markets Том Нараян зазначив, що зниження цін Tesla підштовхнуло попит на транспортні засоби.

"Ми вважаємо, що існує високий попит на продукцію Tesla навіть в умовах зростання конкуренції з електромобілями", — сказав він.

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, 27 лютого власний капітал Маска зріс до 187,1 млрд доларів. Це більше, ніж 185,3 млрд доларів особистих статків Арно, 73-річного французького магната, який володіє групою з виробництва предметів розкоші LVMH.

За інформацією агентства, 51-річний Маск увійшов у 2023 рік із власним капіталом у 137 мільярдів доларів, ставши першою людиною, яка втратила 200 мільярдів доларів своїх статків. Він був зміщений з верхівки індексу Bloomberg більш як на два місяці після різкого падіння акцій Tesla, де він є головним виконавчим директором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ