Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Імпорт зерна з України у Польщу буде призупинено щонайменше до липня

Заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальський заявив, що імпорт зерна з України буде призупинено щонайменше до липня цього року.

Як зазначає Українська правда, про це він розповів в інтерв'ю TVP Info. 

Заступник міністра підкреслив, що Європейський Союз не зробив нічого, щоб допомогти польським фермерам. 

"Ефективність в перші години роботи нового міністра Роберта Телуса, за підтримки прем'єр-міністра і президента, а також в результаті переговорів з президентом Зеленським, показала, що ми здатні домовитися з Україною і тимчасово призупинити імпорт принаймні до липня", - сказав заступник глави Мінсільгоспу.

"Я вважаю - і це моя думка - що Європейська комісія, особливо Німеччина і Франція, Франція, яка, природно, є проросійською, були зацікавлені в тому, щоб закласти міну під польсько-українські відносини", – заявив Ковальський.

За його словами, польсько-українська угода щодо зерна має стати першим кроком для вирішення сільськогосподарської кризи. 

Крім того, Ковальський висловив думку, що мита повинні бути введені на всю сільськогосподарську продукцію з України, і що це початок великої битви, яку польський уряд зараз веде з Європейською комісією, щоб захистити польське сільське господарство.

"Ми допомагаємо Україні, але ми повинні бути транзитною країною. Всі продукти повинні йти через Польщу, вони не можуть зашкодити польським фермерам, польським виробникам і спричинити кризу продовольчої безпеки", – сказав Ковальський.

Як повідомлялося, польські фермери пригрозили на три дні заблокувати пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ", якщо не буде врегульоване питання продажу в Польщі українського зерна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ