Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Інститут фізики Національної академії наук України позбувся цитати Лєніна
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Інститут фізики Національної академії наук України позбувся цитати Лєніна

1/2
Нещодавно Інститут фізики Національної академії наук України позбувся цитати Лєніна, яка була розміщена на внутрішній поверхні склепіння центрального корпусу. Про це інформує прес-служба УІНП.

На початку минулого року Український інститут національної пам’яті надавав роз’яснення Інституту фізики НАН України з приводу елементів оздоблення інтер’єру центрального корпусу будівлі, а саме щодо цитати «Ум человеческий открыл много диковинного в природе и откроет ещё больше» В.І.Лєніна – особи, яка обіймала керівну посаду у вищих органах влади та управління СРСР (у 1923–1924 рр. – Голова Ради Народних Комісарів СРСР).

Так, згідно з пп. «е» п. 4 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», до символіки комуністичного тоталітарного режиму віднесено «зображення гасел комуністичної партії, цитат осіб, які обіймали керівні посади в комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище), осіб, які обіймали керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік, органах влади та управління областей, міст республіканського підпорядкування (крім цитат, пов’язаних з розвитком української науки та культури), працівників радянських органів державної безпеки всіх рівнів».

Відповідно цей напис не був пов’язаний із розвитком української науки і культури та належав до символіки комуністичного тоталітарного режиму, а тому підлягав обов’язковому демонтажу, що, власне, нещодавно і сталося.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ