Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ірина Клєніна: Для участі в Суперлізі підсилення складу є необхідним

ЛДУФК-СКІФ-Спартак вийшов у плей-оф з другого місця Групи 1. У чвертьфіналі Вищої ліги львівським баскетболісткам протистоятиме дніпровська команда «Дніпро-СДЮСШОР№5-ДВУФК».

Перший матч протистояння гратимуть у Львові вже цієї п’ятниці, 6 квітня, у приміщенні ОДЮСШ (вул.Самчука, 8), що в Стрийському парку. Початок матчу о 13:00. На цьому етапі команди грають до двох перемог. Про підсумки чемпіонату, плани на плей-оф та наступний сезон розповіла Ірина Клєніна, головний тренер команди.

Регулярний чемпіонат Ваша команда завершила на 2 місці. Як оцінюєте власні виступи у Групі 1? Чи можна було замахнутись на перше місце?

Звісно, можна було замахнутись і на перше місце. Але варто дивитись правді у вічі: деколи нам не вистачало роботи в залі та й фінансова підтримка була куди кращою у франківчанок, які в підсумку і виграли групу.

З усіх матчів регулярного чемпіонату який Ви можете відзначити як найкращий, а який – як найгірший?

Мабуть, виїзні протистояння з «КСЛІ-Київ-Баскет». Спочатку в першій грі виконали завдання мінімум, обігравши їх на 12 очок, а вже в другому програли, ще й з різницею у 48 балів.

В ¼ фіналу плей-оф команді у суперники дістався «Дніпро-СДЮСШОР№5-ДВУФК». Що Ви знаєте про цю команду? Можливо, доводилося раніше перетинатись з ними.

Знаєте, у багатьох команд дуже швидко змінюється склад. Попередньо переглянувши їхню заявку, не знайшла там знайомих прізвищ. Варто зазначити, що вони – молода команда. У Дніпрі дуже хороша баскетбольна школа, команда має звідки черпати резерви. У Львові ж ситуація дещо гірша, на все місто лише 2-3 тренери, котрі займаються з дівчатами. Повертаючись до теми гри, скажу, що про суперника відомо не багато. Будемо грати «всліпу».

Які завдання стоять перед командою на плей-оф?

Для початку – обіграти найближчого суперника та потрапити в четвірку кращих, а далі – боротьба за медалі.

Чи має команда підтримку від Львівської міської федерації баскетболу? У випадку виходу за спортивним принципом до жіночої Суперліги «ЛДУФК-СКІФ-Спартак» буде підвищуватися у класі?

Останні роки команду підтримував лише ректор університету Євген Приступа. Цього року нас підтримує також Федерація баскетболу України. Після обрання нового голови у міській федерації теж помітні позитивні зрушення: так, Дмитро Крамар допоміг команді з одним з останніх виїздів у Тернопіль. Є сподівання, що наступного року наша співпраця стане ще більш продуктивною. Що ж до безпосередньої участі у Суперлізі, то нам необхідне підсилення. Щоб не бути в ролі статистів потрібно хоча б ще двох-трьох дівчат, які відповідатимуть рівню змагань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ