Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Викладачка ЛДУФК транслювала на парі відео, зняті в реабілітаційних центрах росії

За результатами роботи комісії, Ректорат Університету рекомендує застосувати до викладача захід дисциплінарного стягнення у формі догани.

17 жовтня стало відомо, що у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського під час проведення лекції викладачка презентувала російськомовні відео та інтерв’ю, зняті в реабілітаційних центрах росії. Про це повідомив президент Асоціації МГО "Українська Студентська асоціація фізичної терапії", випускник ЛДУФК ім. Івана Боберського Олег Карпов на своїй сторінці у Facebook. 

Лекцію для студентів спеціальності 227 “Терапія та реабілітація” кафедри фізичної терапії та ерготерапії ЛДУФК проводили в межах курсу “Інноваційних технологій у фізичній терапії”. Заняття відбувалось дистанційно через застосунок Zoom. Для представлення роботи певних реабілітаційних пристроїв викладачка презентувала російськомовні відео та інтерв’ю зняті в реабілітаційних центрах росії. Як повідомляють студенти, це тривало щонайменше 20 хвилин з перервами на коментарі від викладачки. 

“При першому ж запуску відео, студенти відреагували проханням до викладачки: “Чи не могли б ви виключити відео або виключити у ньому звук. Воно ж російськомовне та зняте в росії”. На що викладачка запропонувала достатньо цікавий варіант: “Так, перепрошую, Але давайте будемо дивитися на матеріал, який у відео, незважаючи якою мовою і де воно зняте. Якщо вам не до вподоби слухати цю мову, то ви можете виключити звук у себе, допоки триває відео”. На що деякі студенти відреагували так, як повинні були зробити всі, покинули цю дисципліну. Інші ж, скрутили звук та, напевно, більше його не повертали”, - зазначає Олег Карпов. 

Після трансляції російських відео викладачка додатково провела перевірку присутності студентів, коли пара вже тривала більше, ніж пів години. “З якою метою вона це зробила, це необхідно вже дізнаватися”, - додав активіст. 

Наступного дня, 18 жовтня, адміністрація Університету опублікувала інформаційне повідомлення щодо конфліктної ситуації, у якому повідомила, що у закладі “відбулося розширене засідання кафедри Терапії і реабілітації, на якому були присутні члени ректорату та студентського активу університету з питання порушення доц. Лужною М.Я. Закону про Вищу освіту при викладанні лекційного курсу”.

За результатами проведеної раніше зустрічі зі студентами, під час позачергового засідання ректорат Університету ухвалив рішення зі створення комісії для розгляду інциденту. Очолив комісію виконуючий обов’язки декана факультету терапії та реабілітації Вовканич А. С. “Комісією запропоновано ректору на час її роботи відсторонити педагогічного працівника від виконання обов’язків на час роботи комісії”, - повідомляє адміністрація. 

Тоді ж, 18 жовтня, також відбулось розширене засідання кафедри терапії і реабілітації, на якому були присутні члени ректорату та студентського активу Університету. На засіданні обговорили інцидент та заслухали дві сторони конфлікту. Провели засідання комісії ще 20 жовтня. 

“За результатами всебічного та об’єктивного розгляду, було сформульовано висновки та пропозиції. Ректоратом Університету, базуючись на висновках та пропозиціях комісії, керівнику рекомендовано застосувати до викладача захід дисциплінарного стягнення у формі догани”, - повідомила адміністрація Університету в офіційному коментарі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ