Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ІС: Терористи застосовують все озброєння, що є в першій лінії

Оперативні дані групи «Інформаційний Спротив».

Дмитро Тимчук:

Триває ескалація конфлікту на Донбасі, викликана різкою активізацією російсько-терористичних військ під приводом «нанесення превентивних ударів» з метою зриву міфічного «наступу українських військ» напередодні Дня Незалежності України.

Відразу на кількох ділянках лінії фронту, як у Донецькій, так і Луганській областях, терористи застосовують практично все озброєння, що є в першій лінії - різні види бронетехніки і артилерії, включаючи реактивну.

У районі н.п. Новомихайлівка, Степове і Березове бойовики інтенсивно застосовують 120-мм міномети і 122-мм артилерію, обстрілюючи передові позиції і низку опорних пунктів сил АТО в тактичній глибині української оборони. На цих ділянках є 4 мінометних батареї і 3 вогневих підрозділи 122-мм артилерії (всього 12 одиниць 120-мм мінометів, зведених у кілька вогневих груп, і 12 гармат ствольної 122-мм артилерії). На цій ділянці бойовики організували централізоване управління вогнем всіх мінометних і артилерійських підрозділів (фіксується наявність єдиного пункту управління артилерією).

Також вогнева активність формувань російсько-терористичних військ фіксується в районі н.п.Красногорівка, Лозове, Піски, Дослідне, Авдіївка. На цій ділянці, окрім «традиційних» обстрілів з 82-мм і 120-мм мінометів, автоматичних гранатометів АГС-17 і зенітних установок ЗУ-23-2, активізувалася артилерія бойовиків. Зафіксовані короткі вогневі нальоти з 122-мм і 152-мм артилерії по передових позиціях сил АТО в районі н.п.Опитне, до десятка снарядів випущено по н.п.Красногорівка (район цегельного заводу).

Одночасно зафіксовано застосування противником декількох бронегрупи, які протягом минулої доби оперували на різних ділянках. Так, на північний захід Донецького аеропорту зі Спартака діяла група танків бойовиків (3 машини) за підтримки 4-х ББМ (2 одиниці БМП-2, 2 од. - БТР-80).

У районі Світлодарськ плацдарму бронегрупи бойовиків продовжують застосовуватися за схемою «танк + міномет».

У районі н.п.Попасна і Новозванівка фіксуються активні перестрілки із стрілецьких озброєнь, бойовики здійснювали короткі вогневі нальоти з 120-мм і 82-мм мінометів і АГС-17 в районі н.п.Кримське, Щастя, Станиця Луганська, Старогнатівка, Новоласпа.

У районі Богданівки (приморський напрямок) бойовики випустили близько 40 «касет» 122-мм РСЗВ БМ-21 «Град», протягом кількох годин здійснюючи послідовні залпи з 6 установок РСЗВ.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ