Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Іспанія вербуватиме українців офіційно

У Києві буде створено офіс Міністерства праці й соціальних питань Іспанії для набору українців на роботу в цю країну. Це передбачено пілотним проектом між Україною й Іспанією про сезонне працевлаштування 1200 людей для виконання сільськогосподарських робіт у провінції Сельва, – про це пише газета «Дело».
Спільну роботу над укладенням такого пілотного проекту визнано за необхідну в ході українсько-іспанських переговорів на рівні експертів, які пройшли 11-12 січня 2007 року в Мадриді. У ході переговорів було узгоджено текст проекту «Угоди між Україною і Королівством Іспанія щодо врегулювання і впорядкування трудових міграційних потоків між двома державами».
«Укладення цієї угоди є в інтересах обох країн, оскільки сприятиме впорядкуванню трудової міграції й гарантуватиме громадянам, які працюють на території іншої держави, ефективну реалізацію прав, визначених міжнародним і національним законодавством», — коментує посольство України в Іспанії.
Ініціатива підготовки пілотного проекту з відбору в Києві українських громадян на роботу до Іспанії належить іспанській стороні. Така угода пов'язана зі звільненням певної кількості місць на сезонних роботах, які раніше займали румуни й болгари. У зв'язку зі вступом Румунії й Болгарії в ЄС на працевлаштування громадян цих держав накладено мораторій до 2009 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ