Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Історія другої домівки: переселенці долучились до мандрівок Львівщиною

У межах проєкту «Мандруй Львівщиною. Історія другої домівки» понад 120 переселенців взяли участь в екскурсіях Львівським та Карпатським регіонами.
Фото: ЛОВА

Про це стало відомо під час брифінгу в медіацентрі "Україна" в понеділок, 19 вересня. 

Проєкт «Мандруй Львівщиною. Історія другої домівки» розпочався 9 вересня, упродовж якого українці, які переселились у Львівську область, отримали можливість долучитись до екскурсій Карпатами та Львовом. 

Наталя Табака, начальниця управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації, розповіла, що мандрівниками стали українці віком від трьох і до сімдесяти років. Навіть під час однієї з мандрівок до Карпат з командою мандрувала дівчинка з інвалідністю та її батьки, які залишили дуже позитивні відгуки після мандрівки, сказала очільниця управління.

Наразі за час проєкту понад 120 переселенців з Києва, Дніпра, Луганська, Запорізької області взяли участь у шести екскурсіях. 

До 24 лютого статистика свідчила, що 70% громадян України не виїжджали за межі своєї області. Про це повідомив Олексій Побурко, керівник програм Мальтійської служби допомоги в Україні, яка з повномасштабним вторгненням свою діяльність зосередила на допомозі людям, що набули статусу ВПО.

"Ми передбачили у наших активностях такі інтеграційні заходи, щоб люди, які вимушено мандрують Україною, побачили світ по-іншому", - розповів Олексій. 

У червні Мальтійська служба розпочала табір, в якому за п'ять змін відпочило 150 дітей-переселенців. 

Попри те, що на Львівщині значно зросла кількість гостей, стан індустрії туризму, за словами Наталі Табаки, бажає кращого.

"За показниками сплати туристичного збору, ця позначка значно переросла показники ковідного 2019 року. Утім санаторно-курортна галузь сьогодні не показує позитивних тенденцій, оскільки багато людей приїжджали на проживання, оплачували харчування, але не - послуги оздоровлення, - зокрема пояснила очільниця управління туризму та курортів ЛОВА. - Утім санаторії розробили програми й готові приймати осіб, які постраждали від війни: і цивільних і військових. Для цього галузі необхідна підтримка грантодавців". 

У планах управління туризму у співпраці з Мальтійською службою допомоги в Україні до жовтня провести ще кілька екскурсій західним краєм і залучити близько чотириста людей. Крім того, для дітей зі статусом ВПО проведуть шосту зміну табору. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ