Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Італія вводить загальнонаціональний локдаун на Великдень

В Італії запровадять загальнонаціональний локдаун на пасхальні вихідні з 3 по 5 квітня, щоб побороти новий спалах випадків захворювання коронавірусом і госпіталізацій через хворобу.
Фото: Reuters

Про це пише УНН з посиланням на ВВС.

Зараз усі регіони країни перебувають у "червоній зоні" - з найвищим рівнем обмежень - оскільки країна бореться з третьою хвилею коронавірусу.

Протягом трьох днів у всіх італійських регіонах діятимуть обмеження, передбачені правилами "червоної зони". Це означає повну заборону на пересування без крайньої необхідності, але у Великодні вихідні робиться виняток, що дозволяє людям відвідувати друзів та родичів у своїх регіонах для святкової трапези.

Уряд Італії також оголосив, що розміщує 70 000 додаткових поліцейських по всій країні, щоб забезпечити дотримання правил.

Після святкових вихідних різні регіони залишать обмеження "помаранчевої зони" або "червоної зони" до кінця місяця.

Доповнення

Відзначимо, що на всій території Італії досі продовжують діяти обов'язкові заходи щодо стримування поширення коронавірусу, в тому числі комендантська година з 22 години вечора до 5 години ранку, заборона на масові зібрання людей, дотримання соціальної дистанції і масковий режим.

Станом на 3 квітня в Італії зафіксовано 3 629 000 випадків коронавірусної хвороби, 110 328 осіб померло.

У Європі лідерами антирейтингу за кількістю зареєстрованих випадків COVID-19 станом на 3 квітня є Франція, Велика Британія, Іспанія та Німеччина. Україна у відповідному світовому антирейтингу посідає 16-те місці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ