Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Італія звинувачує ПВК "Вагнер" у напливі мігрантів з Африки

Італійський уряд заявив, що російська група найманців "Вагнер" стоїть за різким збільшенням кількості човнів з мігрантами, які намагаються перетнути центральне Середземномор'я.
Фото ілюстративне

Про це пише Reuters

За словами міністра оборони Італії Гвідо Кросетто, це є частиною гібридної війни, яку ведуть "вагнерівці". 

"Я думаю, що тепер можна з упевненістю сказати, що експоненціальне зростання міграційного феномену, що відпливає від африканських берегів, також, в неабиякій мірі, є частиною чіткої стратегії гібридної війни, яку реалізує підрозділ "Вагнера", використовуючи свою значну вагу в деяких африканських країнах", - сказав він.

Близько 20 000 людей прибули до Італії цього року, порівняно з 6 100 за аналогійний період 2022 року, свідчать дані Міністерства внутрішніх справ, і міграційне питання створює тиск на правий уряд.

У своєму нецензурному голосовому повідомленні на Telegram-каналі керівник Вагнера Євген Пригожин відповів: "Ми поняття не маємо, що відбувається з міграційною кризою, нас це не стосується".

Потім він використав низку нецензурних висловлювань на адресу Кросетто і закликав його звернути увагу на власну країну.

Сили Вагнера звинувачуються в діях у кількох африканських країнах, включаючи Лівію, Малі та Центральноафриканську Республіку. 

Кросетто закликав союзників по НАТО допомогти Італії протистояти зростанню прибуття мігрантів.

"Атлантичний альянс стає сильнішим, якщо проблеми, що виникають в результаті колективного вибору, також є спільними, але він ризикує дати тріщину, якщо країни, які найбільше піддаються різним видам відплати, будуть залишені наодинці", - наголосив міністр.

Видання додає, що Голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні, яка займає жорстку позицію проти нелегальної імміграції, зазнала різкої критики після корабельної аварії, яка трапилась минулого місяця поблизу південного регіону Калабрія, через звинувачення в повільному реагуванні на надзвичайну ситуацію. В аварії загинуло щонайменше 79 осіб.

Окрім того, у неділю після відплиття з Лівії перекинувся човен, і благодійна організація Alarm Phone звинуватила Італію в тому, що вона не надіслала свою берегову охорону, попри неодноразові попередження про те, що човен перебуває в біді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ