Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Італійський суд у справі нацгвардійця Марківа заслухав ще двох свідків захисту

Італійський суд у справі бійця Національної гвардії Віталія Марківа, звинуваченого у смерті італійського фотокореспондента на Донбасі, заслухав ще двох свідків сторони захисту.

Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький у Facebook, передає УНН.

Так, сьогодні заслухали колишнього посла України в Італії Фабріціо Романо і одного з найвідоміших італійських експертів з балістики Луку Солдаті.

"Посол Романо, зокрема, розповів про ситуацію в Україні в 2014 році, зазначивши, що в ті дні в зоні, де загинув Андреа Роккеллі, відбувалися запеклі бойові дії воєнного типу з залученням важкої техніки і, навіть, авіації", - написав Городецький.

За його словами, посол підтвердив, що посольство щоденно інформувало антикризовий центр про розвиток подій. Своєю чергою, антикризовий центр закликав громадян Італії утриматися від відвідин цих територій, бо це дуже небезпечно.

Посол Романо також зазначив, що офіційна українська влада максимально сприяла поверненню тіла Роккеллі в Італію.
Другим свідчив балістичний експерт Лука Солдаті.

"Ці свідчення, зокрема, підтверджують тезу захисту, що з Карачуна неможливо було вбити людину з АК-74, неможливо достовірно встановити зброю, якою був уражений Андреа Роккеллі та визначити місце розташування мінометів", - зазначив Городецький.

Він додав, що наступного засідання, 17 травня, буде заслуханий генерал-лейтенант Національної Гвардії та троє співслуживців Віталія.

Засідання буде публічним, але свідки, за словами Городецького, знаходитимуться за ширмами.

Крім того, 24 травня відбудеться підготовче засідання, на якому суддя вирішить про доцільність огляду місця трагедії та інші організаційні питання.

У червні будуть заключні виступи прокурора і адвокатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ