Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ІТ-послуги становлять найбільшу частку українського експорту — 41,5%

Кількість українських айтівців збільшується
фото з телеграму Михайла Федорова

Фото: Depositphotos

Попри повномасштабну війну ІТ залишається одним з найбільших драйверів економічного розвитку України. У 2023 році прогнозований обсяг експорту буде на рівні $7 мільярдів.

Про це у телеграмі повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

Кількість українських айтівців збільшується. За 2023 рік маємо вже понад 307 тисяч спеціалістів — це майже на 8% більше, ніж минулого року. Середня зарплата в IT — $2 630, що на $270 більше, ніж у 2022 році. Найбільше фахівців у віковій категорії від 26 до 35 років, третина спеціалістів — жінки.

«Продовжуємо працювати, щоб перетворити Україну на найбільший ІТ-хаб Європи та стати лідерами в розвитку цифрової економіки. Наша мета — збільшити частку IT у ВВП країни до 10%», - зазначив Федоров.

Дослідження IT Research Ukraine 2023: Адаптивність та стійкість під час війни реалізовано Львівським ІТ Кластером у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Збір та аналіз основних даних у межах соціологічної частини забезпечила Дослідницька агенція Fama.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ