Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Із садиби-музею на Звенигородщині вкрали бюст В’ячеслава Чорновола

У Вільхівці на Звенигородщині з садиби-музеї В’ячеслава Чорновола вкрадено бюст великого українця. Поліція підтвердила цю інформацію, але деталей ще немає, пише видання “Нова Доба”.

За словами голови Вільховецької сільської ради Тетяна Колосенко, зникнення погруддя було виявлено сьогодні близько 6.00.

“Напевно, це сталося вночі, – говорить жінка. – Зранку мені людина зателефонувала, і сказала, що сталося: п’єдестал звалено, погруддя забрано. Я відразу звернулася до поліції. Зараз вся територія огороджена, працюють слідчі. Якісь подробиці можна буде сказати лише згодом”.

Герой України В’ячеслав Чорновіл народився 24 грудня 1937 року у с. Вільшана Звенигородського району Черкащини. Тут він провів своє дитинство. Родичі політика погодилися віддати його батьківський дім для облаштування меморіального музею, який зараз є філією Черкаського обласного краєзнавчого музею. Погруддя Чорновола офіційно відкрили на території садиби-музею 23 грудня 2007 року. Бюст був розташований на невеликому гранітному постаменті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ