Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ізраїль підірвав тунель, викопаний із Сектору Гази - п'ятеро загиблих

Ізраїльські військові в понеділок, 30 жовтня, підірвали тунель, викопаний вглиб території Ізраїлю із Сектору Гази. Внаслідок підриву загинули п'ятеро людей. Ще десятеро поранені. Про це заявили у відомстві охорони здоров'я Сектору Гази, повідомляє DW.

За словами речника відомства, серед загиблих були троє молодих чоловіків віком 25, 27 та 30 років. Одного з них речник палестинського "Ісламського руху спротиву" (ХАМАС) назвав бійцем ХАМАСу. Інші двоє пов'язані з "Ісламським джихадом" - меншою за ХАМАС воєнізованою організацією в Секторі Гази.

Речник армії Ізраїлю заявив, що військові знищили "тунель терористів" із ізраїльського боку кордону. Речник додав, що Ізраїль вважає ХАМАС відповідальним за "порушення ізраїльського суверенітету".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль атакуватиме кожного, хто намагатиметься нападати на країну.

В організації "Ісламський джихад", своєю чергою, пообіцяли відповісти на знищення тунелю "у правильний момент". У Twitter ХАМАСу інцидент назвали "новою війною проти населення Сектору Гази".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ