Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін до вересня відокремить ГТС від "Нафтогазу"

Кабінет міністрів України затвердив план реструктуризації НАК "Нафтогаз України" і до вересня планується виокремити діяльність з транспортування та зберігання природного газу. Про це йдеться у постанові уряду від 1 липня 2016 року №496, передає УНН.

"Затвердити план реструктуризації публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" з метою відокремлення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбору) природного газу", - йдеться у документі

"Розпочався офіційний процес повноцінного unbundling Нафтогазу. Очікується, що цей процес завершиться протягом місяця після винесення вердикту у Стокгольмі у провадженні щодо транзитного контракту", - зазначили прес-службі "Нафтогазу".

У компанії пояснили, що самостійний оператор газотранспортної системи буде повністю незалежним від "Нафтогазу", матиме незалежну наглядову раду та професійний менеджмент.

"Оператор сам будуватиме відносини з європейськими партнерами та внутрішніми клієнтами", - уточнили у НАК.

При цьому, за інформацією "Нафтогазу", серед завдань компанії буде реалізація економічних інтересів українців як кінцевих власників та залучення кваліфікованого міжнародного партнера для експлуатації ГТС.

У компанії також додали, що заявки від міжнародних компаній вже надходять.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ