Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін досі не погодив Меморандум з МВФ

Уряд України досі не узгодив текстову частину Меморандуму, який має бути відправлений до штаб-квартири Міжнародного валютного фонду у Вашингтон, для завершення другого перегляду програми реформ, схваленої в березні 2015 року.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства фінансів, відповідаючи на запит.

«На поточний момент Меморандум щодо другого перегляду програми з МВФ ще не підписаний, оскільки йде процес узгодження текстової частини документа й доопрацювання технічних моментів», - зазначили в Мінфіні, не уточнивши, про які саме технічні моменти йде мова. 

Водночас у Міністерстві підкреслили, що засідання Ради директорів відбудеться після узгодження й підписання Меморандуму. «Після того, як документ буде узгоджений і підписаний, відбудеться засідання Ради директорів МВФ. Якщо за скороченою процедурою - за два тижні після підписання Меморандуму. Або за стандартною процедурою - через місяць після підписання», - повідомили в Мінфіні. 

11 березня 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки. Перший транш за новою програмою обсягом 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд дол. – 4 серпня 2015 року.

Другий перегляд програми проходив у два етапи. Місія фонду працювала в Києві у вересні минулого року і 2 жовтня 2015 року призупинила переговори у зв'язку з необхідністю проведення місцевих виборів, а також дискусій всередині країни щодо податкової реформи та проекту держбюджету на 2016 рік. У листопаді переговори поновилися.

10 лютого директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард зазначила, що МВФ буде складно продовжувати співробітництво з Україною, якщо країна не повернеться на шлях реформ і не проявить результатів у боротьбі з корупцією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ