Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін оголосив про відновлення будівництва моста через Дніпро в Запоріжжі

"Укравтодор" вирішив з початку вересня відновити будівництво моста через Дніпро в Запоріжжі. Про це сказав т. в. о. голови "Укравтодору" Євген Барах на засіданні Кабміну в середу.

"Нарешті розблоковано будівництво автотранспортної магістралі через річку Дніпро в Запоріжжі. На 5 вересня буде готовий остаточний акт огляду всіх конструкцій, і 6 вересня можна буде отримувати гроші і спрямовувати їх на будівництво. За попередніми результатами, обстеження підтвердило дієвість і пружність цих конструкцій, а також можливість продовження ремонтних робіт", - сказав він.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, своєю чергою, зазначив, що це означає відновлення моста через Дніпро в Запоріжжі.

Будівництво моста через Дніпро в Запоріжжі паралельно мостам Преображенського почалося ще в 2004 році. Заклав капсулу тодішній прем'єр України Віктор Янукович. Планували, що будівництво завершиться до 2009 року, але проект перетворився на багаторічний "недобуд".

Зараз правий і лівий береги Запоріжжя пов'язані між собою мостами Преображенського (мостовий перехід, що пролягає через Хортицю) і дамбою ДніпроГЕС. Також із правого берега на Хортицю веде арковий міст, на лівий берег потім потрібно їхати через міст Преображенського.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ