Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін погодив створення антикризового штабу УЗ на чолі з Кубраковим

Кабінет міністрів погодив створення антикризового штабу Укрзалізниці на чолі з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим.
Фото ілюстративне

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Мінінфраструктури України.

Темою першого засідання штабу, яке відбудеться 16 вересня, стане ситуація з закупівлями критично важливих матеріалів для стабільного функціонування галузі та проведення ремонтів.

План постачання запасних частин, матеріалів та обладнання в АТ "Укрзалізниця" наразі не перевищує 9%. Централізоване постачання матеріалів для колійного господарства - 10%. Зірвано закупівлі стрілкових переводів та запасних частин до них. А затримки у закупівлях пального цього року вже двічі призводили до зупинок у перевезеннях.

"Цьогоріч фактично провалені закупівлі матеріалів для ремонтів інфраструктури та рухомого складу - рівень забезпечення номенклатури закупівель за критичними позиціями складає лише 20%, виконання річного плану закупівель - 34%. Стан організації та здійснення закупівель загрожує зривом залізничних перевезень. Ситуація потребує радикальних кроків з боку команди Укрзалізниці, Міністерства, парламентарів та усіх гілок державної влади", - констатує Олександр Кубраков.

Антикризовий штаб насамперед повинен налагодити процес закупівель та ритмічних постачань матеріалів для потреб УЗ, особливо за критичними для інфраструктури та рухомого складу позиціями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ