Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін схвалив зниження стартової ціни Одеського припортового заводу

Кабінет міністрів України у середу, 31 серпня, схвалив запропоновані Фондом держмайна зміни в методику оцінки об'єктів, що приватизуються, які дозволять знизити стартову ціну Одеського припортового заводу (ОПЗ).

«Я вважаю, що ми повинні дати можливість ФДМ виставити за такою стартовою ціною, яка дозволить залучити якомога більше людей. А далі як уряд будемо стверджувати», - сказав прем'єр на засіданні в середу.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков просив відкласти прийняття рішення, так як у членів фракції «Народний фронт» є сумніви. «У нас коаліційний уряд», - нагадав глава МВС.

У той самий час прем'єр Володимир Гройсман наполіг на прийнятті позитивного рішення, але доручив ФДМ провести публічну дискусію з фракціями і обґрунтувати нову початкову ціну.

Як повідомлялося, 19 серпня голова Фонду державного майна Ігор Білоус заявив, що стартова ціна Одеського припортового заводу на новому приватизаційному конкурсі з його продажу буде істотно знижена, що дозволить залучити додаткових учасників. 

Нагадаємо, ФДМ оголосив конкурс з продажу 99,567% акцій ОПЗ зі стартовою ціною в 13,175 млрд грн (близько $527 млн). Попередній конкурс з продажу ОПЗ провалився: жодна компанія не подала заявку для участі в ньому. 

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ