Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Кабмін виділив 10 млн грн для ліквідації пожежі на шахті у Львівській області

Кабінет міністрів виділив 10 млн грн для ліквідації наслідків пожежі в шахті у Львівській області. Про це заявив журналістам перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

"Для ліквідації цієї пожежі перші 10 млн грн сьогодні вже підуть на шахту", - підкреслив А.Клюєв, і додав: "Це була повна бездіяльність керівництва шахти, і видно чітко, що правоохоронним органам є де там попрацювати, і є в кого і що запитати".

За його словами, на даний момент попередньо встановлено, що пожежа на шахті почалася через куріння, і вже зараз можна сказати, що "окрім як куріння в шахті більше нічого не могло спровокувати цю пожежу".

Також А.Клюєв підкреслив, що ті втрати, які були понесені в результаті цієї пожежі, пов'язані з тим, що керівництво шахти, по всій ймовірності, протягом 10 днів намагалося зам'яти сам факт виникнення пожежі. А.Клюєв переконаний, що таких пожеж в Україні відбувається по кілька на тиждень, але всі вони ліквідуються протягом максимум доби.

"На даний момент 10 млн грн, які виділені урядом, підуть на те, щоб засипати шахтових стовбур довжиною 58 м, і створити глиняно-піщані перемички для локалізації пожежі. Коли він буде локалізована, ми вимірюємо температуру, і як тільки температура впаде, як тільки ми побачимо, що горіння припинилося, будуть розкриватися ці перемички ", - зазначив А.Клюєв.

За його словами, близько 12-14 млн знадобитися для відновлення вироблення в шахті, і близько 5 млн - для відновлення стовбура шахти, повідомляє РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ